Cel mai bun orez pentru sarmale. Mulți români nu știu secretul rețetei

Anca Manolica 06.12.2022, 15:57
Cel mai bun orez pentru sarmale. Mulți români nu știu secretul rețetei

Sarmalele se numără printre cele mai apreciate bucate ale românilor astfel că ele sunt nelipsite de pe mese, mai ales în zilele de mare sărbătoare. Nu mulți sunt cei care ar refuza o porție de sarmale cu mămăliguță și smântână. Așadar, cum Crăciunul este aproape, venim în ajutorul tău cu sfaturi prețioase de la gospodine, pentru ca preparatul să fie deosebit. Tu știi ce orez ar trebui să folosești atunci când gătești sarmalele?

Care este cel mai bun orez pentru sarmale

Cui nu îi plac sarmalele? Gustoase, sățioase, consistente, perfecte pentru mesele bogate, alături de cei dragi. Deși sunt foarte multe rețete, în funcție de zonă sau de tradițiile fiecărei familii în parte, ingredientele de bază sunt, de regulă, aceleași. Printre acestea se numără și orezul. Ei bine, în rândurile de mai jos îți vom explica ce tip de orez ar trebui să folosești la prepararea delicioaselor sarmale.

Fie ca vorbim despre pilaf, orez cu lapte sau alte preparate în care orezul este doar un ingredient secundar, precum în sarmale, un lucru este cert, și anume, tuturor ne place să îl mâncăm. Dar nu mulți știm să îl și diferențiem. Pentru că da, există mai multe tipuri de orez și fiecare se potrivește altei rețete.

Sarmalele, nelipsite de pe mesele românilor de sărbători
Sarmalele, nelipsite de pe mesele românilor de sărbători

De ce trebuie să ții cont

Sarmalele sunt un preparat tradițional super delicios. Unii le preferă în foi de viță de vie, în timp ce alții nu se pot gândi decât la tradiționalele sărmăluțe în foi de varză. Indiferent de gusturi, rețeta va ieși delicioasă dacă ții cont de câteva secrete și faci o umplutură ca la carte.

Dacă vrei ca mâncarea ta să aibă un gust „ca la mama acasă” trebuie să ai grijă la orezul pe care îl cumperi. Există numeroase tipuri. iar fiecare se pregătește în felul său unic. Așadar, pentru sarmale este indicat să folosim orezul cu bob rotund pentru că acesta leagă cel mai bine compoziția lor. Cel cu bob lung nu o leagă la fel de bine,

Ba mai mult, gospodinele iscusite ne sfătuiesc să îl punem puțin la călit, împreună cu legumele și cu verdeața, pentru a împrumuta din aroma lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...