Edi Iordănescu a explicat despărțirea de CFR Cluj. „N-am găsit calea potrivită de a ne înțelege”

Gabriel Peneș 04.06.2021, 17:27
Edi Iordănescu a explicat despărțirea de CFR Cluj. „N-am găsit calea potrivită de a ne înțelege”

Edi Iordănescu a explicat despărțirea de CFR Cluj. Tehnicianul de 42 de ani a ales să părăsească echipa pe care a dus-o către cel de-al 4-lea titlu consecutiv. Deocamdată, antrenorul și-a luat o vacanță, urmând e decide către ce zări o va lua. Iordănescu jr. a explicat motivele pentru care n-a mai fost posibil să continue pe banca echipei Gruia care a fost ocupată între timp de Marius Șumudică.

Edi Iordănescu a explicat despărțirea de CFR Cluj

Deși a condus echipa din Gruia spre un nou titlu, antrenorul de 42 de ani a părăsit banca ei tehnică. Edi Iordănescu a explicat despărțirea de CFR Cluj, după ce conducerea clubului l-a desemnat oficial pe Marius Șumudică drept antrenor principal. Zvonurile despre plecarea lui Iordănescu au circulat dinainte de terminarea play-off-ului. Se pare că tehnicianul a fost deranjat de atitudinea patronului Nelu Varga, care, într-un moment în care titlul părea să se îndepărteze, i-ar fi căutat deja înlocuitor. Însă, Iordănescu și-a dus treaba la bun sfârșit, apoi a preferat să nu își înnoiască înțelegerea. În anunțul făcut cu ocazia despărțirii de clujeni, el a subliniat că nu a venit și nici nu pleacă de la echipă pentru bani.

Nu am venit pentru bani la CFR și nu plec pentru bani. Nu am un acord dat în altă parte și nu știu ce o să-mi ofere viitorul. Am refuzat orice fel de contact până în acest moment și prioritate a avut mereu CFR, doar că uneori în viață, chiar dacă există o dorința comună, există riscul să nu găsești calea comună”, a fost mesajul lui Edi Iordănescu, pe pagina personală de Facebook, la finalul anunțului de plecare de la CFR Cluj.

Edi Iordănescu a explicat despărțirea de CFR Cluj. „N-am găsit calea potrivită de a ne înțelege”
Edi Iordănescu a explicat despărțirea de CFR Cluj. El i-a urat baftă noului tehnician, Marius Șumudică

„N-am găsit calea potrivită de a ne înțelege”

Între timp, Marius Șumudică a fost numit pe banca tehnică a ardelenilor. Edi Iordănescu a primit, deja, câteva oferte, inclusiv una de 1 milion de dolari pe sezon de la o echipa arabă, dar n-a luat nicio decizie. El a explicat că și-a luat o vacanță, dorind să se deconecteze de la fotbal. Iordănescu a mai spus că a avut o ofertă concretă de la CFR pentru a continua, dar a preferat să o refuze.

Sunt în vacanță, vin după 7 luni intense. Sunt importante și momentele astea de reîncărcare. M-am deconectat un pic de fotbal. Tot ce au fost meciuri, am încercat să le văd. M-am uitat și la meciurile de baraj. M-am uitat și la meciurile echipei naționale. Au fost și multe speculații la mijloc în ceea ce privește plecarea mea de la CFR. Eu nu pot să spun, până în ultima clipă, știu că atunci când s-a intrat în discuții cu Marius Șumudică, eu am avut discuții cu președintele clubului, cu patronul, despre continuitate. Am avut o ofertă concretă, apoi am văzut anumite lucruri cu care nu am fost mulțumit”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit DigiSport.

Tehnicianul a subliniat, cu o notă de dezamăgire, că ar fi fost frumos dacă și clubul și-r fi dorit continuitate pe banca tehnică. Iordănescu a mai adăugat că a vorbit și cu Marius Șumudică după numirea acestuia și i-a urat baftă.

Eu știu că îndeplinirea obiectivelor vine cu asumarea. Cred că era frumos din partea clubului să-și dorească continuitatea, deci nu cred că cineva nu și-a dorit dintre părți. N-am găsit calea potrivită de a ne înțelege. Eu pot să vorbesc doar în numele meu, nu în numele clubului. Peste tot în Liga 1 pe unde am fost mi-am îndeplinit obiectivele. Am vorbit cu Șumudică după ce a mers acolo. Am vorbit cu el și cu câteva zile înainte de propunere. Am discutat un pic amical. Nu vreau să vorbesc în numele lui Șumi. Îi urez baftă, este un club foarte greu. Probabil că, dacă continuam, lucrurile s-ar fi făcut într-o anumită filozofie. Am primit o nouă ofertă salarială, un nou bonus, dar nu asta a fost prioritate”, a mai spus Edi Iordănescu, potrivit sursei citate.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....