E uluitor cum se va disputa campionatul în China. Cosmin Olăroiu stă izolat aproape trei luni

Marian Cărăvan 24.07.2020, 10:28

Cosmin Olăroiu se pregătește de un nou sezon în China, alături de Jiangsu Suning. Antrenorul român a explicat condițiile în care se va desfășura competiția. E de-a dreptul uluitor ce se întâmplă în fotbalul chinez.

Se lasă cu suspendări în China. Cosmin Olăroiu stă izolat aproape trei luni

În China, țara din care s-a răspândit virusul ce face victime pe tot globul, sunt reguli stricte în privința sportului. Campionatul de fotbal al Chinei, în care activează și Cosmin Olăroiu, se va desfășura după un format special, urmând un protocol sanitar strict. Totul e monitorizat la sânge și orice abatere e sancționată drastic. După noile reguli, întrecerea va fi structurată pe două grupe, iar echipele vor sta în cantonament 70 de zile, toate formațiile dintr-o grupă urmând să fie cazate la același hotel. Fiecare echipă va avea câte un etaj, nefiind permise vizite în acest timp. Se lasă cu suspendări dacă vreun jucător sau oficial al unei echipe este prins la etajul unde este cazată altă echipă.

„Noul campionat are două grupe de câte opt echipe. Noi, cei de la Jiangsu, suntem în grupa A şi ne vom juca meciurile la Dalian. Stăm la acelaşi hotel cu celelalte şapte echipe care fac parte din grupa A a campionatului. Fiecare echipă ocupă un etaj al hotelului. Regulile sunt foarte stricte şi se respectă la milimetru. Apoi, dacă vreun jucător sau oficial de la o echipă vine la etajul unde suntem noi cazaţi, automat, primeşte două etape de suspendare!

70 de zile vom sta în cantonament. Fiindcă, în această perioadă, se vor juca cele 14 meciuri din grupa noastră. Apoi, primele patru clasate merg în play-off-ul pentru titlu, unde vin şi celelalte patru clasate din grupa B, iar ultimele patru clasate, din cele două serii, se duc în play-out”, a spus Cosmin Olăroiu.

Cosmin Olăroiu e plătit regește în China

Cosmin Olăroiu este pe banca tehnică a echipei Jiangsu Suning din martie 2018 și este plătit regește. 7 milioane de euro pe sezon câștigă Olăroiu la Jiangsu. Totuși, nu e atât de bine plătit ca fostul tehnician, Fabio Capello, care avea un salariu de 10 milioane de euro pe sezon.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Cosmin Olăroiu s-a întors în țară și și-a coordonat antrenamentele online.

„Oficialii fotbalului şi-au dorit, într-adevăr, să începem competiţia în aprilie, dar n-au primit permisiunea Guvernului. De aceea, m-am şi întors în România şi am fost acasă, când la noi era stare de urgenţă.

Cât am fost eu în România, echipa se antrena, iar eu urmăream, coordonam totul, şedinţele de pregătire şi meciurile amicale, online.

Când s-a stabilit data începerii campionatului, acum aproape o lună, m-am întors în China”, a mai spus Cosmin Olăroiu, într-un interviu pentru Adevărul.

În cele două sezoane pe banca tehnică, Olăroiu a încheiat prima dată pe locul 5, iar în al doilea sezon pe locul 4.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe