Chinezii au plătit pentru Cosmin Olăroiu cea mai scumpă excursie din lume. A durat doar o zi

Marian Cărăvan 01.07.2020, 18:05

Cosmin Olăroiu a avut parte de experiența vieții sale. Oficialii echipei pe care o antrenează în China i-au făcut cadou o excursie extravagantă. Banii n-au contat pentru chinezi.

Cosmin Olăroiu a beneficiat de cea mai scumpă excursie din lume

Cosmin Olăroiu se simte răsfățat de oficialii echipei Jiangsu Suning. Pentru a fi siguri că „Oli” va antrena în continuare echipa, chinezii s-au dat peste cap și au făcut posibilă o excursie foarte scumpă. Cel puțin așa susțin jurnaliștii de la Sohu. Conform acestora, pentru ca Olăroiu să se întoarcă în China în condiții de maximă siguranță, cei de la Jiangsu au trimis un charter în România care să-l recupereze pe tehnicianul român și staff-ul acestuia. Un avion care a plecat din Italia, a făcut escală la București, apoi a aterizat la Nanjing. O excursie în toată regula, pentru care chinezii au plătit o sumă record: 450.000 de euro.

„Pentru prima dată din luna februarie, Olaroiu și-a putut vedea jucătorii din nou, după ce Suning a trimis un charter în România. Avionul a plecat din Milano, a ajuns la București, a luat staff-ul tehnic și în cele din urmă a aterizat la Nanjing. Costurile s-au ridicat la 450 de mii de euro”, au scris jurnaliștii de la Sohu.com.

Că banii nu sunt o problemă pentru chinezi o dovedește și salariul uriaș cu care este plătit Cosmin Olăroiu: 7 milioane de euro anual.

Cosmin Olăroiu a făcut performanță la Steaua. Ca antrenor

Deși nu a jucat niciodată pentru Steaua, Cosmin Olăroiu a realizat cele mai mari performanțe ca antrenor în România chiar la roș-albaștri. S-a afirmat în fotbalul mare ca jucător la Național București și Universitatea Craiova, în anii 90, iar în ultima parte a carierei a evoluat în Coreea de Sud și Japonia. Cariera de antrenor și-a început-o în 2001, la FC Național, unde a revenit în 2003 după ce a trecut câteva luni prin Ghencea. A ajuns la Politehnica Timișoara și a avut un retur de sezon (2004-2005) fabulos, după care Gigi Becali l-a convins să revină la Steaua, echipă alături de care a cucerit primul titlu național ca antrenor, precum și Supercupa României, în 2006.

Anul 2006 a însemnat și cea mai mare performanță internațională de după 1989 realizată de o echipă de club din România. După ce a eliminat-o pe rivala Rapid, Steaua București, cu Cosmin Olăroiu pe banca tehnică, a ajuns atunci până în semifinalele Cupei UEFA, fiind eliminată dramatic de Middlesbrough, după ce roș-albaștrii câștigaseră în Ghencea cu 1-0, iar în meciul retur conduceau la un moment dat cu 2-0. Englezii s-au impus însă cu 4-2 și s-au calificat în fnala de la Eindhoven. Semifinala de Cupa UEFA a rămas cea mai mare realizare a unei echipe românești de club după 1989 și l-a avut printre artizani pe Cosmin Olăroiu.

Cosmin Olăroiu, 51 de ani, o antrenează din 2018 pe Jiangsu Suning.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI