E oficial. Statul care interzice turiştilor să mai intre în ţară. Decizia fără precedent luată de autorităţi

Cristian Cojocaru 18.01.2021, 17:47
E oficial. Statul care interzice turiştilor să mai intre în ţară. Decizia fără precedent luată de autorităţi

Unele țări apelează la o înăsprire a măsurilor de combatere și prevenire a răspândirii cu coronavirus. O decizie fără precedent a fost luată, astfel că statul le interzice turiştilor să mai intre în țară, unii cetățemi ai țării aflându-se în imposibilitate de a se întoarce în țările lor.

Care este statul care le interzice turiştilor să mai intre în țară

Autoritățile unor state se tem puternic de pandemia de coronavirus astfel că apelează la măsuri și mai drastice. Astfel că, Australia a anunțat că a luat decizia să închidă toate granițele pentru turiștii străini și în acest an. Această decizie crește probabilitate ca pe parcursul întregului an, restricția să rămână valabilă, așadar să nu se mai acorde dreptul de a circula în acea țară.

Deși la nivel global, campania de vaccinare este în plină desfășurare, australienii au dorit ca în continuare să ia această libertate de mișcare a tututor cetățenilor străini. Unul dintre oficialii australieni din ramura sanitară, Brendan Murphy și-a exprimat opinia conform căreia, în decursul acestui an, toate granițele vor fi închise pentru toți cetățenii străini.

Secretarul Departamentului Sănătății din Australia, Brenan Murphy, este de părere că acest vaccin împotriva Covid-19 nu este o garanție a faptului că virusul nu mai poate fi transmis printre oameni. Încrederea scăzută în vaccin este și motivul din cauza căruia măsurile de carantină trebuie menținute într-un mod preventiv.

Contravaloarea cheltuielilor pentru două săptămâni de carantină la hotel se ridică la 2.000 euro
Contravaloarea cheltuielilor pentru două săptămâni de carantină la hotel se ridică la 2.000 euro

Cetățenii nu se mai pot întoarce în țară

Aceste măsuri restrictive pe care turiștii care doreau să călătorească în Australia le întâmpină, sunt resimțite chiar și de către cetățenii acestei țări. Cetățenii Australiei care se află în străinătate se află în imposibilitatea de a se mai întoarce acasă din cauza acestor măsuri drastice. Cheltuielile pe care aceștia trebuie să le suporte se ridică la aproximativ 2.000 de euro, contravaloarea cheltuielilor pentru două săptămâni de carantină la hotel.

În momentul de față în Australia încă nu a început campania de vaccinare. Potrivit oficialilor, Australia urmează să folosească doze de vaccin dezvoltate de către AstraZeneca/Oxford dar și Pfizer/BioNTech. Momentan, statul a întocmit acordurile de achiziție a serurilor cu companiile producătoare, campania urmând a începe la sfârșitul lunii februarie.

Țara cu care numără o populație de 25 de milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei și până la momentul actual un număr de 27,721 de cazuri de infectare cu Covid-19 iar numărul persoanelor decedate în urma infectării este de 909.

Urmăriți Impact.ro și pe