Camere gratis la hotel, noul trend în turism în 2021. Cum le obțineți, sfatul specialiștilor

Andreea Bisinicu / 14.01.2021, 20:55
Camere gratis la hotel, noul trend în turism în 2021. Cum le obțineți, sfatul specialiștilor

Camere gratis la hotel, noul trend în turism în 2021. Pare prea frumos să fie adevărat, nu? Specialiștii vă sfătuiesc cum să faceți ca să le obțineți. După anul 2020, în care pandemia de coronavirus a ridicat restricții privind călătoriile pe tot mapamondul, gândul unui concediu lung și relaxant este în mintea tuturor oamenilor. Ce trebuie să faci pentru a profita de o ofertă de neuitat.

Camere gratis la hotel, noul trend în turism în 2021

Cine nu și-ar dori o vacanță binemeritată după anul greu care a fost 2020, din cauza pandemiei de coronavirus? Acum, odată cu campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului, care au început să se desfășoare în câteva dintre tările lumii, visul de a călători pare mai aproape de realitate. Programul de vaccinare, care speră să vaccineze pe cei mai vulnerabili până la jumătatea lunii februarie, a dat industriei turismului speranța că unele dintre restricțiile actuale de călătorie vor înceta.

Având în vedere că pandemia va afecta încă sărbătorile, companiile aeriene și stațiunile vor lua noi măsuri permanente. Iată câteva dintre modificările de sărbători care se așteaptă să aibă loc în acest an. Multe hoteluri au introdus programe de sejur prelungit, care oferă nopți de cazare gratuită, dacă rezervați o vacanță mai lungă. Da, ai citit bine. Este probabil ca turiștii să rezerve mai puține sărbători anul acesta, dar pentru perioade mai lungi pentru a evita restricțiile de ultim moment care afectează călătoria.

„Călătorii vor căuta să facă mai puține călătorii – dacă nu sunt forțați din cauza restricțiilor de călătorie în curs – dar se așteaptă ca cei care călătoresc să rămână mai mult timp pentru a lua ce pot atunci când vor poate sa. Incertitudinea este o ceartă și poate duce la faptul că oamenii merg tot pe ideea unei vacanțe mari, mai degrabă decât să riște mai multe dintre cele mai mici, care ar putea fi anulate.”, au declarat cei de la GlobalData Travel & Tourism Ralph Hollister, potrivit publicației The Sun.

Turistii vor putea sa deschida usa camerei de la hotel cu ajutorul unei aplicatii de pe telefon
Turistii vor putea sa deschida usa camerei de la hotel cu ajutorul unei aplicatii de pe telefon

Ce măsuri de precauție au luat marile hoteluri pentru a preveni răspândirea coronavirusului

O problemă cu care s-au confruntat hotelurile este reducerea zonelor în care oamenii au contact unii cu alții, care pot răspândi cu ușurință virusul. Cu acest scop, marile hoteluri au apelat la check-in-ul online, care se realizează prin intermediul aplicațiilor de pe telefon, fără a mai fi nevoia de contact fizic cu personalul hotelului și pentru a elimina cozile lungi de la birourile de recepție. De asemenea, cheile clasice ale camerelor de hotel vor fi înlocuite cu un sistem modern și digitalizat, prin care oamenii își vor deschide ușa de la camera de hotel prin intermediul unor aplicații de pe telefon, în timp ce alte opțiuni includ eliminarea articolelor utilizate frecvent, cum ar fi aparatele de cafea și păturile.

Acest lucru se va extinde și la serviciile de luat masa. Adio serviciilor de tip bufet. Foarte multe resorturi vor apela la o metodă mult mai sigură în ceea ce privește hrănirea clienților săi, prin a le aduce mâncarea direct în camera de hotel sau opțiuni mai simple, precum ambalarea unor alimente de ronțăit, care se vor afla în minifrigiderul din cameră. Specialiștii se așteaptă ca majoritatea destinațiilor pe distanțe lungi să rămână în afara cărților, cel puțin până la sfârșitul anului. Aici sunt incluse Australia, Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii, care și-au închis frontierele către Marea Britanie.

„Cel mai probabil, traseul lung va începe din nou după vară. Următoarele șase luni vor fi destinații scurte pentru Europa, cu curse lungi mai probabil din octombrie. Acest lucru înseamnă că destinațiile de vacanță precum Spania, Grecia și Portugalia vor rămâne populare anul acesta. , a declarat Paul Charles, agentul PC Paul pentru The Sun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI