E alertă de ninsori şi vijelii în următoarele ore. Zonele afectate de vremea rea

Nicu Stan 29.11.2021, 11:57
E alertă de ninsori şi vijelii în următoarele ore. Zonele afectate de vremea rea

Este alertă meteo de ninsori şi vijelii pentru următoarele ore. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de intensificări ale vântului pentru toată țara. Care sunt zonele afectate de vremea rea, vedeți în articolul de mai jos.

Alertă de ninsori şi vijelii în următoarele 24 de ore. ANM a anunțat care sunt zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo, luni, valabilă până marți, ora 20:00. Conform avertizării ANM, local și temporar, în intervalul specificat, se vor înregistra intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum și în regiunile sud-estice ale teritoriului, iar în cursul zilei de marți, 30 noiembrie, și în sud-vestul țării.

De asemenea, se vor înregistra rafale de vânt în general de 50-.70 de kilometri la oră, iar pe crestele Carpaților Meridionali începând din dimineața zilei de mâine, 30 noiembrie, de peste 80-100 de kilometri la oră și temporar va ninge.

ANM a anuntat ninsori si lapovita in zonele montane
ANM a anuntat ninsori si lapovita in zonele montane

ANM, avertizare de Cod Galben

În plus, o altă atenționare meteorologică cod galben a fost emisă în această dimineață de către ANM. Conform meteorologilor ANM, se vor înregistra fenomene de vară la final de noiembrie. Atenționarea meteorologică este valabilă pentru ziua de astăzi, 29 noiembrie, între orele 10:00 – 10:40.

Fenomene meteorologice așteptate au fost: vijelie cu rafale de peste 70-80 de kilometri la oră, descărcări electrice, averse de ploaie ce vor acumula 10-15 litri pe metrul pătrat.

Localitățile afectate de codul galben:

-Județul Brăila: Mărașu, Frecăței;

-Județul Constanta: Hârșova, Cogealac, Ciobanu, Crucea, Ghindărești, Topalu, Gârliciu, Pantelimon, Saraiu, Horia, Vulturu;

-Județul Ialomiţa: Giurgeni;

-Județul Tulcea: Baia, Topolog, Cerna, Casimcea, Slava Cercheză, Dăeni, Stejaru, Ostrov, Ciucurova, Peceneaga, Dorobanțu, Beidaud, Horia.

Cum va fi vremea la noapte

De asemenea, la noapte în regiunile din jumătatea de vest a țării, cerul va fi mai mult înnorat, iar aria ploilor se va extinde. La munte se vor înregistra şi ninsori sau lapoviţă, iar izolat, cantitățile de apă vor depăși 15-20 de litri pe metrul pătrat.

În restul țării, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala doar pe alocuri, cu o probabilitate mai ridicată în regiunea Munteniei și a Dobrogei.

Vremea în București

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab în București, în special la începutul și spre sfârșitul zilei. Vântul va sufla în general moderat.Temperatura minimă în Capitală va fi mai ridicată față de cea specifică datei. Astfel, maxima zilei va fe de 13 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă în Capitală va coborâ până la 1 grad Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe