După scandalul de la congresul PNL, avem acum război între USR și PLUS. Dan Barna: ”Securisme de anii ‘50”

Nicu Stan 27.09.2021, 17:54
După scandalul de la congresul PNL, avem acum război între USR și PLUS. Dan Barna: ”Securisme de anii ‘50”

După scandalul de la congresul PNL, acum avem acum război între USR și PLUS. Dan Barna, USR, a făcut acuzații grave la adresa colegilor de la PLUS. Scena politică este departe de a se fi liniștit. După ce au părăsit coaliția de guvernare cu PNL, membrii USR PLUS au început să se certe între ei. Așa se pregătește alianța USR PLUS pentru alegeri la vârf.

Dan Barna și Dacian Cioloș, scandal înaintea alegerilor USR PLUS. Ce acuzații aduce Dan Barna

Ultimul scandal din zona politică îi are ca protagoniști pe membrii USR și PLUS. Dan Barna, USR, a lansat acuzații grave la partenerii de alianță, respectiv la contracandidatul Dacian Cioloș.

Dan Barna, candidat pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS la congresul care va avea loc la finalul acestei săptămâni, acuză echipa de campanie a contracandidatului său Dacian Cioloş, că a ”aruncat în spaţiul public o manipulare calomnioasă” şi susţine că procesul de alegeri interne ”ajunge să fie terfelit din calcule electorale”.

La finalul saptamanii au loc alegeri pentru sefia USR PLUS
La finalul saptamanii au loc alegeri pentru sefia USR PLUS

Dan Barna a trimis o scrisoare deschisă

Astfel, Dan Barna printr-o scrisoare deschisă adresată membrilor USR PLUS, le solicită acestora ”mobilizare şi responsabilitate”, spunând că ”nimeni nu are dreptul să blocheze dreptul la vot al membrilor USR PLUS”.

De asemenea, în scrisoarea respectivă, Dan Barna îl atacă pe colegul Dacian Cioloş, al cărui nume nu îl pronunță şi la care se referă folosind sintagme ca: ”contracandidatul nostru” sau ”copreşedintele de până acum”.

Ce a fost nevoit Dan Barna să observe

”Sunt nevoit să observ cum un proces electoral organizat îndelung, pe baze bipartizane şi proceduri consensual şi unanim agreate ajunge să fie terfelit din calcule electorale. Da, procesul de unificare a bazelor de date, organizat de o Comisie tehnică cu membri egali din USR şi din PLUS, a înregistrat inerent erori.  Copreşedintele de până acum se comportă ca şi cum nu a fost deloc implicat – nici la comisia paritară, nici la procedurile adoptate în unanimitate. Ca şi cum, ironic, nu a fost acolo”, scrie Dan Barna, adresându-se colegilor săi.

Dan Barna îi apreciază pe toți membrii USR PLUS la fel

Amintind că el îi apreciază pe toţi membrii USR PLUS la fel, indiferent de formaţiunea din care aceştia provin, Dan Barna reclamă că în campania internă pentru alegerile din USR PLUS se folosesc metode pe care nu şi ”le imagina într-un partid decent: înregistrări pe ascuns, scurse trunchiat în presă, vânătoare de vrăjitoare şi perdele de fum” aruncate în ochii membrilor USR PLUS.

Dacian Cioloș aruncă umbra pe membrii USR

”Îi apreciez pe membrii noştri exPLUS şi îi consider colegii şi prietenii noştri. Contracandidatul nostru în schimb alege să arunce o umbră pe toţi membrii exUSR, într-o vânătoare de vrăjitoare pe care nu o înţeleg, menită parcă să divizeze iremediabil, nu să unească.

Pentru unii pare că victoria e mai importantă decât viitorul nostru comun şi relevanţa USR PLUS pentru viitorul României. (…) Munca noastră de ani de zile e pusă la îndoială în fervoarea electorală de pârjolit toată truda şi efortul de cinci ani de construcţie a unui brand USRPLUS respectat  şi susţinut de atâta lume”, mai transmite Dan Barna.

Ce nu își putea imagina Dan Barna

Precizând că el îi apreciază pe toţi membrii partidului, indiferent de formaţiunea din care aceştia provin, Barna reclamă că în campania internă pentru alegerile din USR PLUS se folosesc eu metode pe care nu şi le„ imagina într-un partid decent: înregistrări pe ascuns, scurse trunchiat în presă, vânătoare de vrăjitoare şi perdele de fum” aruncate în ochii membrilor USR PLUS.

Securismele din anii 50

”Văd cum, în loc să urmeze procedura agreată unanim de Biroul Naţional, o parte din Comisia Electorală devine o comisie de comisari inchizitori, intră cu picioarele în familia unuia dintre noi şi inventează un mort, care chipurile ar fi votat la alegeri. Cazul ajunge rapid în presă, atent manipulat. Cum se simte oare acel om – repet, membru USR PLUS, coleg de-al nostru – când se vede acuzat pe grupuri şi în presă în mod samavolnic precum în securismele anilor 50`? Acuzat de faptul că îl cheamă la fel ca pe tatăl său, care a încetat din viaţă în urmă cu un an.

E nevoie de un efort mai mare

Dumnezeu să-l ierte. S-a gândit vreo clipă echipa contracandidatului la ce înseamnă asta pentru USR PLUS atunci când  au decis perfect asumaţi să arunce în spaţiul public această manipulare calomnioasă? Mi-e greu să cred. Singura noastră armă în faţa acestei distrugeri intenţionate şi iresponsabile este prezenţa masivă la vot. În primul tur am fost mândru şi v-am lăudat pentru participarea a peste 73% dintre voi la vot. E nevoie de un efort şi mai mare”, se mai arată în scrisoarea lui Dan Barna.

Urmăriți Impact.ro și pe