Dacian Cioloș nu se aștepta să câștige nici măcar în primul tur în fața lui Dan Barna. Ce face dacă va fi victorios

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 23.09.2021, 18:05
Dacian Cioloș nu se aștepta să câștige nici măcar în primul tur în fața lui Dan Barna. Ce face dacă va fi victorios

Este agitație mare și în USR PLUS, nu doar în tabăra liberalilor. După prima rundă a alegerilor, preferințele încep să se contureze și sunt cu totul neașteptate, chiar și pentru candidații la conducerea partidului. Dacian Cioloș a recunoscut că nu se aștepta să câștige nici măcar primul tur în fața lui Dan Barna. Ce a promis să facă fostul premier, dacă va ieși victorios.

Dacian Cioloș versus Dan Barna

Prima rundă de vot în alegerile interne din USR PLUS au avut rezultate neașteptate, mai ales pentru Dacian Cioloș, care s-a declarat mulțumit, în primul rând, de prezența masivă la vot a membrilor formațiunii politice.

„E un rezultat strâns, dar dincolo de rezultat mi se pare importantă prezența masivă la vot. Am fost plăcut suprins să văd mobilizarea. Este primul vot comun după fuziune și asta arată că membrii au încredere.

Vreau să le mulțumesc pentru mobilizarea lor la vot. Competiția este deschisă și pentru mine este important că demonstrăm un proces democratic în USR PLUS, pentru că am avut ocazia să vedem ce înseamnă competiție la alte partide.

Sper ca și pentru turul doi să rămânem în aceeași atmosferă. Important este ca după acest proces USR PLUS să iasă întărit, consolidat și să ne pregătim să putem livra din ce am promis din campania electorală”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a ținut să precizeze că indiferent de rezultatul alegerilor, va continua să lucreze împreună cu Dan Barna și Irineu Darău, pe care îi consideră colegi: „Pentru mine nu mai există membri USR și membri PLUS. Suntem colegi. Am candidat pentru a contribui la consolidarea acestui partid”.

Dacian Cioloș nu se aștepta să câștige nici măcar în primul tur în fața lui Dan Barna
Dacian Cioloș și Dan Barna. FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ce planuri are Dacian Cioloș, dacă va câștiga alegerile USR PLUS

Fostul premier a câștigat primul tur al alegerilor din USR PLUS, obținând 46% dintre voturile membrilor, în timp ce Dan Barna a primit 43,9%. Cel de al treilea candidat, Irineu Darău, a obținut 10,1%. Pentru că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 va fi organizat al doilea tur de scrutin.

În cazul în care va fi ales căștigător, Cioloș a anunțat că nu va mai candida pentru șefia grupului Renew din Parlamentul European. De asemenea, înainte de alegerile din 2024 își va depune mandatul pentru a primi un nou vot.

„Am anunțat deja că dacă voi câștiga șefia partidului intenționez să nu mai candidez la șefia grupului RENEW Europe. În 2023 îmi voi depune mandatul pentru că cred că înainte de alegerile din 2024 este un moment bun pentru a face o evaluare. Și e nevoie ca președintele partidului să fie validat printr-un vot înaintea alegerilor”, a mai spus Cioloș.

Urmăriți Impact.ro și pe