După Facebook și Tik Tok, Arhiepiscopia Tomisului a ajuns pe Instagram. Cum motivează ÎPS Teodosie prezența pe rețelele sociale

Beatrice Dumitru 03.03.2023, 09:06
După Facebook și Tik Tok, Arhiepiscopia Tomisului a ajuns pe Instagram. Cum motivează ÎPS Teodosie prezența pe rețelele sociale

ÎPS Teodosie ține pasul cu tehnologia. După rețelele de socializare Facebook și Tiktok, Arhiepiscopia Tomisului are, de la 1 martie, și cont de Instagram. Anunțul a fost făcut de IPS Teodosie, printr-un mesaj video. „Mijloacele acestea tehnice ne ajută să ne apropiem”, a spus ÎPS Teodosie.

Ce a spus ÎPS Teodosie despre contul pe Instagram

În noiembrie 2022, Arhiepiscopia Tomisului anunţa dechiderea contului de Tik Tok, acolo unde ÎPS Teodosie, dar și alți preoți, postează videoclipuri cu „obiceiuri și învățături creștine”. Pe Tik Tok, platforma online extrem de populară în rândul tinerilor, acesta abordează subiecte legate de credință, rugăciune, dar și probleme de actualitate.

ÎPS Teodosie este tot mai prezent în mediul online. Acum, a anunțat că Arhiepiscopia Tomisului și-a deschis cont şi pe Instagram și a spus că mijloacele acestea tehnice ne ajută să ne apropiem și biserica vine în întâmpinarea credincioșilor, iar tehnica este lăsată de Dumnezeu. Aceasta este a treia rețea de socializare pe care Arhiepiscopia Tomisului este prezentă, după Facebook și Tik-Tok.

După Facebook și Tik Tok, Arhiepiscopia Tomisului a ajuns pe Instagram. Cum motivează ÎPS Teodosie prezența pe rețelele sociale
Arhiepiscopoa Tomisului și-a deschis cont pe Instagram.

Iubiți reprezentanți și spectatori de pe Tik-Tok, Instagram, sunt bucuros să vă împărtășesc dragostea mea față de toți, că iată, mijloacele acestea tehnice ne ajută să ne apropiem și biserica vine în întâmpinarea dumneavoastră. Știința e de la Dumnezeu și tehnica aceasta de Dumnezeu este lăsată.
De aceea, iată, vom fi mereu împreună și nu vreau să vă spun altceva decât adevărul, decât mesajele de la Dumnezeu, căci Biserica este a lui Dumnezeu și condusă de el. Și voi sunteți fii Bisericii, sunteți copiii noștri duhovnicești. Vă iubim, de aceea vă vom dărui mereu hrană spirituală”, a transmis ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie a scăpat de acuzația de tentativă de omor

ÎPS Teodosie a declarat recent că este bucuros să colaboreze intens cu tinerii pe platforma de socializare Tik Tok, deoarece aceștia au cea mai mare nevoie de biserică, de păstori și de îndrumători.

Vă voi fi aproape tuturor, pentru că tinerii sunt viitorul nostru şi au nevoie de lumină. Vă voi da lumină din lumina lui Hristos şi lumină din viaţa bisericii, care este maica neamului nostru românesc şi maica tuturor oamenilor de pe faţa pământului”, a aspus ÎPS Teodosie.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a decis că acuzațiile aduse la adresa lui ÎPS Teodosie și a Patriarhului Daniel de către falsul călugăr Cristi Călin au fost, de fapt, false, iar decizia de clasare a dosarului a fost emisă la data de 22 februarie 2023.  Falsul călugăr l-a acuzat pe ÎPS Teodosie de tentativă de omor, iar pe PF Daniel l-a acuzat de act sexual cu un minor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...