După ce a ”desființat” Facebook, TikTok atacă Amazon: planurile mărețe ale gigantului chinezesc

Gabriel Peneș 13.10.2022, 15:55
După ce a ”desființat” Facebook, TikTok atacă Amazon: planurile mărețe ale gigantului chinezesc

După ce a ”desființat” Facebook, TikTok atacă Amazon. Tot mai populara aplicație ce promovează clipuri video scurte a depășit 1 miliard de utilizatori și a pus în dificultate rețeaua fondată de Mark Zuckerberg. Acum, gigantul deținut de o companie chineză „atacă” și Amazon, cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul, chiar pe „terenul” acesteia.

După ce a ”desființat” Facebook, TikTok atacă Amazon

Cândva, se spunea că dacă nu ești pe Facebook, nu exiști. Acum, lucrurile au rămas la fel, cu diferența că în loc de Facebook, tot mai mulți „există” având un cont pe TikTok, rețeaua socială ce a devenit faimoasă prin promovarea de clipuri video scurte, nu mai bune mai ales pentru publicul tânăr, ușor de plictisit într-o lume a tehnologiei și super vitezeiu.

Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la 36 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Aplicația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin („Vibrații”). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok, depășind deja 1 miliard de utilizatori.

Performanțele TikTok au pus deja în dificultate Facebook. Pentru prima oră în istorie, compania-mamă, Meta, a fost nevoită să pună pe liber angajați. De la începutul anului, valoarea acțiunilor acesteia au scăzut cu 60%, făcându-l pe Mark Zuckerberg să piardă mai mult de jumătate din avere.

Planurile mărețe ale gigantului chinezesc

Acum, TikTok vrea să atace Amazon, cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul, fondată de Jeff Bezos, chiar la ea acasă. Chinezii par să construiască un lanț de aprovizionare pentru comerț electronic în SUA. Asta e concluzia celor de la Axios, după ce mai multe anunțuri de angajare pentru centre de depozitare, procesare și livrare a produselor au apărut pe Linkedin.

Interesant este că joburile sunt pentru Seattle, chiar „casa” celor de la Amazon, ceea ce arată încrederea pe care o au cei de la TikTok în forțele lor. Totuși, prin structura anunțurilor de angajare, se pare că ei nu doresc, deocamdată, să creeze o divizie proprie de transport, ci va colabora cu vânzătorii pentru livrarea produselor.

Pentru al patrulea trimestru la rând, TikTok este aplicația cu cele mai mari venituri, scrie profit.ro. Aceasta a fost pe primul loc în App Store după veniturile realizate, iar în Google Play a fost depășită doar Google One, serviciu de stocare cloud împins puternic în față de gigantul american pe propria platformă. Cu 196,5 milioane de download-uri în ultimul trimestru pe ambele platforme, TikTok a fost, din nou, cea mai descărcată aplicație.

 

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....