Provocarea de pe TikTok care îi pune în pericol pe adolescenți. Două tinere din Piatra Neamț au pățit-o

Beatrice Dumitru 10.10.2022, 16:06
Provocarea de pe TikTok care îi pune în pericol pe adolescenți. Două tinere din Piatra Neamț au pățit-o

TikTok este o aplicație și o rețea de socializare disponibilă în peste 200 de țări și 75 de limbi și oferă o gamă largă de provocări. În rândul generației tinere, provocările sunt din ce în ce mai frecvente și devin virale în întreaga lume în câteva ore. Tinerii români își riscă viața și libertatea din cazua provocărilor de pe TikTok. Iată ce au făcut două adolescente.

Provocare periculoasă pe TikTok

Aplicația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, pentru a crea videoclipuri scurte de mai multe genuri. În anul 2017 a ajuns și în țările din afara Chinei, fiind extrem de populară în Asia, Statele Unite al Americii și state din Europa.

Rețeau TikTok este foarte utilizată și în România, iar adolescenții pun în aplicare tot felul de provocări, deși unele dintre acestea îi pun în pericol. De data aceasta, este vorba despre un joc prin care tinerii fură din magazine și postează imaginile pe rețeaua de socializare.

Provocarea de pe TikTok care îi pune în pericol pe adolescenți. Două tinere din Piatra Neamț au pățit-o
Aplicația TikTok a apărut în China, în 2016.

Ce au făcut două adolescente din Piatra Neamț

Autoritățile au semnalat că două tinere din Piatra Neamț au fost prinse la furat într-un magazin, iar când au fost nevoite să dea explicații au spus că gestul lor vine în urma unei provocări de pe TikTok. Acestea au furat produse cosmetice, iar acum sunt anchetate penal de către polițiștii din Piatra Neamț. Prejudiciul de aproximativ 2.100 de lei a fost recuperat în totalitate”.

În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti a reieşit că o minoră, de 16 ani şi o tânără, de 19 ani, din Budeşti şi Dumbrava Roşie, ar fi sustras din magazin mai multe produse cosmetice. Acestea au declarat ca au sustras respectivele produse urmare a unei provocări primite pe o aplicaţie de socializare”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu.

Tinerii se încurajează între ei să facă lucruri  care le afecteze viața, le pun în pericol sănătatea fizică și emoțională, iar unii ajung la moarte din cauza provocărilor lansate pe rețeau TikTok.

TikTok este rețeaua cu cea mai mare creștere din ultimul an, conform raportului „State of Mobile 2021”, cu un total de 800 de milioane de utilizatori activi pe lună în întreaga lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...