EXCLUSIV

Ducu Bertzi și-a aniversat ziua de naștere. Care e cadoul său preferat la 66 de ani. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 22.09.2021, 20:13
Ducu Bertzi și-a aniversat ziua de naștere. Care e cadoul său preferat la 66 de ani. EXCLUSIV

Ducu Bertzi a împlinit recent 66 de ani. Ca oricărui maramureșean căruia îi stă bine cu petrecerile, și în cazul său totul pare a începe cu ”dacă nu ar fi fost, nu s-ar fi povestit”, adică formule cu care ne-am obișnuit deja încă din vremea poveștilor preferate din copilărie.

Ducu Bertzi și-a aniversat ziua de naștere

Așa că nu ar trebui să ne mire atunci când spune că nu-și amintește ca zilele sale de naștere să nu fie marcate printr-o dublă sărbătoare, cel puțin. ”Când eram copil sau adolescent sărbătoream cu colegii sau prietenii cei mai apropiați. Însă de când am venit la București, am descoperit că ziua de naștere se sărăbătorește altfel. Așa că foarte curând am ajuns să am petreceri și zile la rând.

Pe specialități, dacă pot să spun așa. În prima zi făceam petrecere cu membrii familiei. A doua zi venea rândul celor de la serviciu sau a unor prieteni mai apropiați. Iar cea de a treia devenise rezervată colegilor de scenă, lumii muzicale. Foarte rar am ajuns să-mi sărbătoresc data de naștere în doar două zile. De cele mai multe ori, era în trei. Acum, în ultima vreme, am redus-o la două!”, a declarat Ducu Bertzi pentru impact.ro.

Ducu Bertzi si-a aniversat ziua de nastere
Ducu Bertzi si-a aniversat ziua de nastere

A pierdut șirul cadourilor

Anula acesta, spre exemplu, au fost tot două zile. Pe 21 septembrie, ziua de naștere, în care a împlinit 66 de ani, a sărbătorit-o acasă, în București, alături de familie și o mână de amici. A doua zi însă a plecat să-și aniverseze ziua în Maramureș, la Sighetu Marmației, împreună cu mama și sora sa.

Cât despre cadouri, spune că le-a pierdut șirul. Deși există un anume obiect care-i face o plăcere deosebită, pălăria. ”Sunt atras de ceva vreme de pălării. Cam de peste tot pe unde m-au purtat pașii m-am întors acasă cu câte o pălărie care mie mi s-a părut mai aparte. Am încă pălării din diverse colțuri ale lumii, fie că vorbim despre Europa, Canada sau Australia. Într-un an am primit însă o pălărie original nord-americană de la un amic jurnalist, Alecu Racoviceanu, de care sunt de nedespărțit de ea, de ceva vreme, pe scenă”, sună confesiunile îndrăgitului cântăreț de folk.

Colecționar de pălării

El adaugă că nu știe exact câte pălării are în preznet acasă, dar admite că din păcate a mai și pierdut din ele, spre marea sa dezamăgire: ”Am trăit și asemenea accidente, fiindcă așa e în viață!”.

Ducu Bertzi s-a născut la 21 septembrie 1955, la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, unde a urmat cursurile gimnaziale, pe cele ale Liceului „Dragoş Vodă” şi pe cele ale Şcolii de muzică. În 1979 a absolvit Facultatea de Mecanică Fină a Institutului Politehnic din Bucureşti şi până în 1990 a lucrat în Bucureşti ca subinginer. Din 1973 a început să cânte muzică folk, iar debutul pe o scenă de prestigiu a avut loc în 1976, la un spectacol al Cenaclului Flacăra, cu piesa „Ţara de pripas”, pe versurile lui Alexandru Vlahuţă.

Nepoții ar să-i calce pe urme

El are doi copii, pe Maura și pe Rareș, dar și doi nepoți. Fata, Maura, e cea care i-a oferit deja nepoții. ”Maura mi-a făcut o dublă bucurie. Nu doar că mi-a dăruit primul nepot, dar i-a dat ca prenume și denumirea râului ce curge în apropierea orașului meu natal.

Așa se face că o am aproape pe Isa Evelina, dar și pe Domnic Albert. Amândoi par atrași de chitara mea și de microfoanele mele, dar rămâne de văzut ce va rămâne din pasiunea lor actuală atunci când vor crește”, se amuză deja Ducu Bertzi pe seama nepoților

Urmăriți Impact.ro și pe