Tragedia prin care a trecut patronul clinicii Nera înainte de moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Din păcate, medicii nu l-au mai putut salva

Iancu Andreea, Ana Ionescu 20.11.2021, 10:48
Tragedia prin care a trecut patronul clinicii Nera înainte de moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Din păcate, medicii nu l-au mai putut salva

Patronul clinicii Nera, acolo unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian înainte de moartea sa, a trecut printr-o tragedie fără margini. Totul s-a întâmplat în urmă cu un an și jumătate, când profesorul Pavel Chirilă a suferit cumplit din cauza unui eveniment petrecut în familia sa chiar la numai câteva luni înainte de deschiderea clinicii de lângă Reșița. Din păcate, nici medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l ajuta.

Prin ce tragedie a trecut patronul clinicii Nera înainte de moartea lui Petrică Mîțu Stoian

Profesorul Pavel Chirilă este patronul clinicii Nera, cea la care artistul Petrică Mîțu Stoian s-a tratat în camera hiperbară înainte de a muri. Din păcate, printr-o tragedie a trecut și patronul clinicii private în urmă cu un an și jumătate. În iulie 2020, cu numai câteva luni înainte de a se deschide clinica de tratament de la Reșița, Chirilă a suferit enorm din pricina pierderii nepotului său de numai 2 ani. Copilul a murit după ce a căzut într-o piscină.

Un apropiat al familiei, părintele Radu Preda, a povestit că micuțul a fost resuscitat de fratele lui mai mare și de mama sa, aceasta din urmă fiind cadru medicale. Mesajul membrului familiei lui Pavel Chirilă a fost preluat de către Olivia Steer, care ulterior a șters postarea în urma unei intervenții a profesorului Chirilă. Acesta din urmă a explicat faptul că intervenția medicilor și protocoalele Covid nu au avut legătură cu moartea băiețelului, după cum susținea părintele Preda.

A fost primit la Spitalul de Urgență, asistat cu toată seriozitatea, i s-a făcut un RMN și toate investigațiile de urgență. După 4-5 ore, când doctorul a venit afara și a comunicat cu familia, copilul a fost transferat la Urgențe Copii în cele mai sigure condiții, a explicat profesorul Chirilă într-o postare publică pe pagina de socializare.

Prin ce tragedie a trecut patronul clinicii Nera, înainte de maortea lui Petrică Mîțu Stoian
Profesor doctor Pavel Chirilă

Medicul Pavel Chirilă, creatorul conceptului de medicină creștină

Profesorul Pavel Chirilă este un medic respectat în breasla la. Doctor în științe medicale, medic primar de medicină internă, profesor în ”bioetică laică creștină”, specialist în fitoterapie și homeopatie, profesorul în vârstă de 71 de ani este cel care a creat conceptului de medicină creștină.

Medicul a ajuns la o concluzie neașteptată după ani de studii în care a analizat corpul uman. Astfel, profesorul Chirilă a realizat că puțini sunt cei care iau în considerare și sufletul și suferințele sale, atunci când prescriu un tratament pentru un bolnav. Acesta a oferit un interviu în Formula As în care vorbește despre revelația pe care a trăit-o.

A fost o răsturnare decisivă în conştiinţa mea de me­dic. Am învăţat ani de zile la facultate despre corpul omenesc, am studiat fiecare os, fiecare tendon, dar ni­meni nu ne-a spus o vorbă vreodată despre sufletul omu­lui. Toată medicina ştiinţifică e obsedată de sănă­tatea trupului, dar nimeni nu vrea să recunoas­că oficial faptul că, de cele mai multe ori, sufletul e cel care deter­mină evoluţia fiinţei şi sănătatea noastră fizică, a povestit Pavel Chirilă.

Pavel Chirilă: ”Am înţeles atunci că doar ştiinţa medicală, raţiunea şi aparatura de laborator nu sunt suficiente”

Profesorul Chirilă a trecut prin numeroase experiențe traumatizante din postura de medic, iar acest lucru l-a ajutat să înțeleagă mai bine ce importanță are vindecare sufletului și a trupului deopotrivă. Astfel, medicul specialist a dezvoltat conceptul de medicină creștină.

Cum să nu te pună pe gânduri drama unor oameni care mor sub ochii tăi, prin şoc anafilactic la algocalmin sau ampicilină? Ori când vezi un bolnav foarte grav care, după tot ce-ai învăţat la şcoală, ar trebui să moară, ori el se vindecă, în timp ce altul, cu o boală banală, moare în câteva zile? Expe­rien­­ţele astea mi-au adus cel mai greu sentiment de ne­pu­tinţă.

Am înţeles atunci că doar ştiinţa medicală, raţiunea şi aparatura de laborator nu sunt suficiente. Că medicina se ocupă de trupul bolnavului, dar nicio­dată şi de sufletul lui. Că trebuie să mă îndrept cu sme­renie şi în alte direcţii, rânduite după legi care sunt mai presus de noi. Aşa s-a născut conceptul de medi­cină creştină, a mai povestit Pavel Chirilă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...