Drumurile dintr-un oraș important al României, deszăpezite printr-o metodă inedită. Intervenția autorităților locale va fi promptă

Badea Violeta 28.11.2022, 22:06
Drumurile dintr-un oraș important al României, deszăpezite printr-o metodă inedită. Intervenția autorităților locale va fi promptă

Premieră într-un oraș important al României! Iarna bate la ușă, așa că autoritățile se pregătesc să intervină în cazul în care va ninge abundent și va fi nevoie de deszăpezirea șoselelor. Iată metoda inedită la care va apela municipalitatea. Așa se va asigura că toate drumurile sunt curățate!

Pregătirile pentru iarnă sunt în toi într-un oraș din România

Iarna își poate arăta oricând adevărata față, iar autoritățile știu asta și fac ulimele pregătiri pentru a putea interveni în cazul în care va ninge abundent în perioada următoare.

Drumarii societăţii de Drumuri şi Poduri SA au anunțat, de curând, că vor deszăpezi, în premieră, șoselele cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor, dar şi al celor montate la domeniul schiabil Arena Platoş din staţiunea Păltiniş.

„Societatea Drumuri şi Poduri SA (DPS), companie a Consiliului Judeţean Sibiu, va monitoriza video, începând cu acest sezon, aproape 50 de puncte din judeţul Sibiu în scopul intervenţiei în perioada de deszăpezire.

Monitorizarea video se realizează prin conectarea pe bază de protocol cu administraţiile locale a camerelor deja existente din 47 de unităţi administrativ-teritoriale.

Lor li se va adaugă accesul la imaginile camerei de supraveghere a investitorului de la Arena Platoş care, de asemenea, a confirmat disponibilitatea sa de a participa la acest proiect. DPS SA a încheiat protocoale cu autorităţile locale pentru accesul la camerele video şi nu va stoca informaţii care fac obiectul GDPR precum numere de înmatriculare sau alte asemenea detalii”, se arată în informarea firmei aflate în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu.

Citește și Iarna a venit mai repede în Bucegi. Ninge viscolit la altitudini de peste 2.000 de metri!

drumuri deszapezite
Vesti bune pentru sibieni. DPS anunta ca va monitoriza video soselele judetene

„Intervenţia DPS SA se va face prompt”

Reprezentanții societății promit că intervenţia DPS SA se va face prompt, pe baza imaginilor video coroborate cu informaţiile meteo. Totodată, aceștia anunță că monitorizarea se va face cu ajutorul unui ofiţer de serviciu permanent.

Pentru deszăpezire, DPS SA a grupat intervenţiile în opt zone în care va acţiona cu 58 de utilaje organizate în cinci baze şi puncte de sprijin (Sibiu – cu punct de sprijin Păltiniş, Cârţa – cu punct de sprijin Poiana Neamţului, Agnita, Şeica Mare şi Dumbrăveni – cu punct de sprijin Blăjel), se mai arată în comunicat.

Citește și Când va ninge în România. Prognoza meteo pentru iarna 2023. Cum va fi vremea în lunile ianuarie și februarie!

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...