Când va ninge în România. Prognoza meteo pentru iarna 2023. Cum va fi vremea în lunile ianuarie și februarie

Badea Violeta 22.10.2022, 19:10
Când va ninge în România. Prognoza meteo pentru iarna 2023. Cum va fi vremea în lunile ianuarie și februarie

Vești de ultimă oră pentru români! Specialiștii Administației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat cum va fi iarna acestui an, dar și ce ne așteaptă în lunile ianuarie și februarie 2023. Iată și câteva precizări referitoare la data la care ar urma să înceapă ninsorile în țara noastră!

Cum va fi vremea în această iarnă. Anunțul făcut de meteorologi

Iarna se apropie cu pași repezi, așa că hai să aflăm cum va fi vremea. Potrivit experților ANM, vom avea parte de un sfârșit de an blând din punct de vedere meteorologic, ninsori vor fi extrem de slabe, iar valorile se vor situa peste cele normale.

În luna decembrie, valorile vor fi peste limitele climatologice cu o tendință ușor excedentară în partea de sud-est a țării, dar și una deficitară în nord-vestul României.

În prima lună a anului 2023, valorile vor fi, de asemenea, mai mari decât cele specifice perioadei din calendar, cu toate că precipitațiile nu vor lipsi din anumite zone ale țării. Potrivit oficialilor de la ANM, vom avea parte de o iarnă normală în România, iar anotimpul răcoros va fi unul blând în întreaga țară.

Pentru luna februarie, meteorologii anunță valori medii normale. Totuși, există posibilitatea ca în unele regiuni din țară, de exemplu în sud-est, temperaturile să depășească limitele climatologice ale lunii. În anumite regiuni vor fi prezente, de asemenea, și precipitațiile.

Citește și Cât de friguroasă va fi iarna 2022-2023. Temperaturile estimate de meteorologii ANM pentru lunile următoare!

Cand va ninge in tara noastra
Cand va ninge in tara noastra

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Pentru următoarele două săptămâni, specialiștii ANM anunță valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Iată ce se arată în prognoza meteo.

Săptămâna 24 octombrie 2022 – 31 octombrie 2022

În această perioadă, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Conform meteorologilor, va ploua pe întreg teritoriul țării, dar mai ales în zonele de sud-vest ale României.

Săptămâna 31 octombrie 2022 – 7 noiembrie 2022

În intervalul menționat, experții ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în partea de sud a României, dar și în zona de vest a țării.

Citește și Alerta meteo ANM. Val de aer polar peste România. Anunțul făcut de meteorologi!

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...