DRDP Braşov, despre carambolul cu 20 de maşini implicate pe DN 15 E60: “Când s-a lăsat ceaţa au ieşit pentru acţionare 3 auto cu 12 tone sare”

Elena Avramescu 15.11.2021, 10:46
DRDP Braşov, despre carambolul cu 20 de maşini implicate pe DN 15 E60: “Când s-a lăsat ceaţa au ieşit pentru acţionare 3 auto cu 12 tone sare”

Direcţia de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a spus că în zona pasajului din comuna Sânpaul, judeţul Mureş, locul în care 20 de maşini au fost implicate într-un carambol, s-a acţionat cu sare de două ori după ce s-a lăsat ceața, luni dimineaţă, iar vizibilitatea în zonă este sub 50 de metri.

DRDP Braşov, despre carambolul de pe DN 15 E60

Accidentul s-a întâmplat în zona pasajului Sânpaul în condiţii de ceaţă densă, cu vizibilitate de sub 50 de metri. Revizia s-a făcut cu 3 autospeciale, în jurul orei 4,00, apoi la 6,30, când s-a lăsat ceaţa au ieşit pentru acţionare 3 auto cu 12 tone sare. Ca rută ocolitoare, se recomandă A3 Ungheni – Ogra. (…)

Am primit între timp raportarea detaliată a intervenţiilor de azi dimineaţă de pe DN 15. Menţionez că toate utilajele sunt monitorizate prin GPS şi la consumul de sare, a spus reprezentantul DRDP Braşov, Robert Elekes, potrivit Agerpres.

DRDP Brasov, despre carambolul de pe DN 15 E60
Carambol DN 15 E60

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a notat că se menționa faptul că poliţiştii sunt la faţa locului, iar acum se investighează cauzele producerii evenimentului.

În această dimineaţă, în jurul orei 6,30, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier, pe DN 15 E60, în localitatea Sânpaul, cu implicarea mai multor autoturisme. Deplasaţi la faţa locului, din primele cercetări efectuate, la km 54+750 m, poliţiştii au stabilit faptul că pe un pasaj de cale ferată din localitatea Sânpaul, în condiţii de carosabil alunecos, s-a produs o coliziune, între 20 de autovehicule, care circulau în direcţia Târgu Mureş.

În urma accidentului a rezultat rănirea, posibil uşoară, a unei femei, pasageră într-unul dintre autoturisme. Poliţiştii se află la faţa locului, pentru efectuarea cercetării locului faptei, se procedează la identificarea şi testarea alcoolscopică a tuturor conducătorilor auto implicaţi, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii evenimentului rutier, urmând a fi luate măsurile legale în consecinţă, au declarat reprezentanţii IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

În plus, traficul rutier încă este blocat, de aceea a fost deviat pe sub pasajul de cale ferată, conducătorii auto fiind direcţionaţi spre autostradă.

Urmăriți Impact.ro și pe