Un şofer de 90 de ani a blocat o şosea din Bucureşti zeci de minute. Ce au descoperit poliţiştii când au ajuns la faţa locului

Cristian Cojocaru 01.08.2021, 14:56
Un şofer de 90 de ani a blocat o şosea din Bucureşti zeci de minute. Ce au descoperit poliţiştii când au ajuns la faţa locului

Un caz neobișnuit a avut loc pe o șosea din București după ce, un şofer de 90 de ani a blocat tot traficul. Motivul din spatele întâmplării este unul halucinant.

Un şofer în vârstă a blocat o șosea din Capitală

Sâmbătă, pe străzile din București a fost întâlnit un caz cel puțin surprinzător. Un șofer în vârstă de 90 de ani a blocat o șosea și a refuzat să mai plece de pe loc sau să deblocheze strada. Potrivit Poliției Locale care a ajuns la fața locului, șoferul respectiv nu își mai putea aduce aminte drumul spre casă.

Conducătorul auto a oprit pe Șoseaua Olteniței și nu a mai vrut să continue deplasarea. Șoferul în cauză a cerut ajutorul polițiștilor de la Poliția Locală București, rugându-i pe aceștia să îl ducă acasă pe motiv că are probleeme cu memoria.

„Joi seara, în timp ce fluidizau traficul în zona Piaţa Sudului, poliţiştii locali s-au confruntat cu o situaţie mai puţin obişnuită: un conducător auto a oprit autoturismul pe Şos. Olteniţei şi nu a mai vrut să-şi continue deplasarea. În vârstă de 90 de ani, D.C. a solicitat sprijin agenţilor Poliţiei Locale Bucureşti, rugându-i să-l conducă acasă întrucât are probleme cu memoria și nu-şi mai aminteşte drumul”, se arată pe pagina de Facebook a Poliției Locale București.

șofer blocat
Soferul in varsta de 90 de ani a fost condus in siguranta acasa

Șoferul a fost condus acasă în siguranță

După ce oamenii legii au făcut identificarea, aceștia l-au condus pe șoferul confuz înapoi la domiciliul său din sectorul 5 al Capitalei. Totodată, aceștia au dispus efectuarea unor demersuri legale în ceea ce privește reevaluarea medicală a șoferului în cauză pentru a se stabili dacă mai are dreptul să conducă autoturisme pe drumurile publice.

„După identificare, poliţiştii locali l-au însoţit pe bărbat, în siguranţă, până la domiciliul său, din sectorul 5 al Capitalei. De asemenea, s-au efectuat demersuri pentru reevaluarea medicală privind dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice”, se mai arată în postare.

Legislația în vigoare arată că doctorii sunt obligați să îi trimită la un control medical de specialitate pe toți cei care au afecțiun incompatibile cu șofatul. În eventualitatea în care refuză examinarea medicală, șoferii respectivi vor rămâne fără permis de conducere. După cum arată statisticile, afecțiunile neurologice și oftalmologice precum și bolile psihice și cardiovasculare, epilepsiile, sechelele de accident vascular cerebral sau diabetul zaharat necontrolat sunt cele mai întâlnite probleme medicale periculoase care sunt întâlnite la șoferii care au provocat accidente grave pe șoselele din România.

Urmăriți Impact.ro și pe