Drama unei femei din Turcia. A stat 90 de ore sub dărâmături, cu fiul ei abia născut

Elena Avramescu 14.02.2023, 11:40
Drama unei femei din Turcia. A stat 90 de ore sub dărâmături, cu fiul ei abia născut

Poveștile cutremurătoare care au survenit după cutremurul din Turcia nu se opresc aici. Este și cazul unei femei care a petrecut 90 de ore sub dărâmături, împreună cu fiul ei de numai 10 zile, după catastrofa care a înspăimântat toată Europa și nu numai. Bebelușul a fost ținut în viață de mama sa, deoarece aceasta l-a putut hrănit la sân, până ce salvatorii au reușit să-i găsească și să-i scoată de acolo.

O femeie din Turcia, salvată după 90 de ore

Este vorba despre Necla Camuz, o femeie din Turcia care mai are un băiețel, l-a născut pe cel de-al doilea fiu pe 27 ianuarie, însă, 10 zile mai târziu, pe 7 ianuarie, în timp ce femeia își hrănea copilul în casa în care locuia în provincia Hatay din sudul Turciei, s-a produs cutremurul de 7,8 grade pe scara Richter. Aceasta locuia la etajul al doilea al unei clădiri moderne cu cinci etaje din orașul Samandag.

„Când a început cutremurul, am vrut să mă duc la soțul meu, care era în cealaltă cameră. Și el voia să facă același lucru. Dar când a încercat să ajungă la mine împreună cu celălalt fiu al nostru, dulapul a căzut peste ei și le-a fost imposibil să se miște.

Pe măsură ce cutremurul se amplifica, peretele a căzut, camera se cutremura, iar clădirea își schimba poziția. Când s-a oprit, nu mi-am dat seama că am căzut cu un etaj mai jos. Le-am i-am strigat, dar nu am primit niciun răspuns”, a spus femeia pentru BBC.

Drama unei femei din Turcia
Femeia din Turcia, prinsă sub daramaturi alaturi de bebelusul ei

Inițial, femeia s-a trezit întinsă pe jos, cu bebelușul strâns la piept, salvarea lor fiind un dulap care a împiedicat o placă mare de beton să îi strivească. După aceea, timp de 4 zile, cei doi au rămas nemișcați în acel loc, așteptând să fie salvați.

Din cauză că era beznă complet, femeia nu putea să vadă nimic, însă și-a dat seama că bebelușul se află lângă ea și este bine. Însă după multe ore, a auzit în depărtare mai multe voci și a încercat să strige după ajutor, dar fără niciun succes. La un moment dat, femeia a vrut să arunce cu mici pietre în dulapul de lângă ea, în speranța că va fi auzită, dar i-a fost teama ca nu cumva ceva să se prăbușească peste ea și peste bebelușul ei.

„Plănuiești o mulțime de lucruri atunci când ai un nou copil, iar apoi… dintr-odată te afli sub dărâmături”, a declarat aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...