Drama prin care a trecut un handbalist celebru de la Dinamo. A rămas fără soție la doar 32 de ani: „Totuși, mi-aș fi dorit să îmbătrânesc cu ea, așa ar fi fost normal”

Andrei Cezar 01.02.2022, 14:50
Drama prin care a trecut un handbalist celebru de la Dinamo. A rămas fără soție la doar 32 de ani: „Totuși, mi-aș fi dorit să îmbătrânesc cu ea, așa ar fi fost normal”

Javier Humet (32 de ani) este unul dintre cei mai importanți handbaliști de la Dinamo. Spaniol la origine, Humet a poposit în țara noastră acum un deceniu, iar de atunci a evoluat la toate echipele importante din România: HCM Constanța, CSM București, Steaua și în prezent Dinamo. În 2017 a fost convocat la naționala României de către unul dintre cei mai apreciați antrenori din lume, Xavier Pascual.

Însă viața celebrului handbalist a cunoscut o turnură dramatică în urmă cu opt luni, când soția sa s-a stins în urma unui accident cerebral și a lăsat în urma trei copii fără mamă.

Javier Humet se destăinuie: „Dacă aș fi putut să aleg, aș fi murit eu. În 10 minute, s-a dus totul”

Povestea dintre Javier Humet și soția sa Ana Aida poate fi asemănată cu una din filme, însă cu un final tragic. Așa cum declară handbalistul de 32 de ani, cei doi au trăit intens toate momentele împreună. S-au cunoscut în urmă cu aproximativ nouă ani, iar de atunci povestea lor a decurs cum nu se putea mai frumos. Cei trei copii pe care îi au împreună sunt dovada că iubirea pe care și-o purtau unul celuilalt a fost cu adevărat înălțătoare.

Doar că viața lor s-a schimbat dramatic în primăvara anului trecut când Ana Aida a suferit un AVC.

A fost ca într-un film de groază. Mă simțeam în cel mai bun moment din viața mea, profesional, cu copiii, cu soția, toată lumea era mulțumită, împăcată, nu aveam nevoie de mai mult, eram foarte bine. Și, de aici, dintr-o dată, în 10 minute… s-a dus totul.

Ea nu a mai respirat bine. Dintr-o dată a început să o doară capul, ca și cum ar fi fost lovită, în 10-15 minute, era inconștientă și de-abia respira.” a povestit handbalistul spaniol pentru Playsport.ro.

Javier Humet a făcut tot posibilul să își salveze soția. A contactat cei mai renumiți neurochirurgi, apelând inclusiv la reputatul medic Leo Dănăilă supranumit și „Sculptorul de creiere”. Însă destinul avea un alt plan pregătit pentru tânăra Aida.

Javier Humet si sotia sa, Ana Aida

„Mi-aș fi dorit să îmbătrânescu cu ea, așa ar fi fost normal”

După decesul fulgerător al soției sale, Javi a trecut prin clipe de nedescris. S-a trezit un părinte singur ce trebuia să fie și „mamă și tată” pentru cei trei copii ai lor în vârstă de doi, patru și 13 ani.

După ce se întâmplă o chestie ca asta, te gândești, dacă aș fi știut… dar e prea târziu. Nu pot să mă plâng că nu am trăit o viață plină cu soția mea, pentru că noi am stat împreună opt, nouă ani, am avut copii, ne-am plimbat, am reușit, a fost o perioadă foarte plină. Nu știu dacă mulți oameni reușesc într-o viață, cât am reușit noi în timpul ăsta scurt. Totuși, mi-aș fi dorit să îmbătrânesc cu ea, așa ar fi fost normal.”, a mai spus Javi.

L-au ajutat să depășească acele momente cumplite familia, copiii, prietenii, dar și handbalul.

Familia și handbalul sunt cele mai importante lucruri din viața mea. Familia pe primul loc, apoi handbalul. Când într-unul îți este greu, încerci să te prinzi de al doilea. În cazul meu mi-a fost greu la început, din cauza suprasolicitării mentale. Și m-a ajutat, la început și psihologul, nu mi-e rușine să o spun, atunci când eram jos, mi-a fost de folos. Nu aș putea să las handbalul, pentru că și prin handbal am trăiri frumoase, fac ce îmi place.”, a mai povestit jucătorul.

„Încerc să fac tot ce e în puterea mea să devin și un pic de mamă și un pic de tată”

Acum, Javier Humet încearcă să își trăiască noua viață așa cum poate el mai bine și își dorește ca celor trei copii ai săi nu le lipsească nimic, chiar dacă recunoaște că lipsa mamei în viața unui copil nu poate fi suplinită de nimeni altcineva.

Am încercat să mă mulțumesc cu ce am avut. Au fost opt, nouă ani, cei mai frumoși din viața mea, acum încerc să revin la o viață într-un fel nouă, să-mi revin cu totul. Să fiu fericit, pentru a fi copiii fericiți. Dacă eu nu sunt fericit, nu o să pot să-i fac pe ei fericiți, asta e clar, oricât de mult o să mă coste, o să încerc. Copiii sunt cei mai afectați pentru că nu vor putea să aibă o mamă, eu pot să încerc să fac tot ce e în puterea mea să devin și un pic de mamă și un pic de tată, încerc și eu cu toată puterea mea, cât de bine o fac, nu știu.”, a mai spus Javier.

Javier Humet, care evoluează pe postul de inter dreapta, a semnat un contract cu Dinamo în 2020, iar alături de echipa din Ștefan cel Mare a cucerit titlul în „Liga Zimbrilor”.

Urmăriți Impact.ro și pe