Dinamo, eliminată din Liga Campionilor! Decizii importante anunțate de Federația Europeană de Handbal

Marian Cărăvan 24.04.2020, 18:14
Dinamo, eliminată din Liga Campionilor! Decizii importante anunțate de Federația Europeană de Handbal

Dinamo a scris istorie în acest sezon al Ligii Campionilor la handbal masculin. Din păcate, criza sanitară a forțat Federația Europeană de Handbal să curme visul frumos al „câinilor”.

Dinamo, eliminată din Liga Campionilor! Decizii importante anunțate de Federația Europeană de Handbal

Dinamo, singura echipă neînvinsă în actualul sezon al Ligii Campionilor, este nevoită să se consoleze cu cea mai mare performanță a unei echipe românești în această competiției. Elevii lui Constantin Ștefan au ajuns până în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde nu a mai ajuns nicio altă reprezentantă a României de când întrecerea se desfășoară sub această titulatură.

Dinamo urma să dea piept în optimi cu cea mai bogată echipă din lume, Paris Saint Germain, însă Dan Savenco și colegii săi nu se vor mai putea duela pe semicerc cu Karabatic&Co. Aceasta, întrucât Comitetul Executiv al Federației Europene de Handbal a luat vineri, 24 aprilie o serie de decizii, una dintre ele afectând direct campioana României. Deciziile EHF au fost luate în contextul actual al pandemiei, considerându-se că nu este timp efectiv pentru ca întrecerile să se desfășoare în totalitate. Ceea ce a dus la scurtarea unora dintre ele, consecința fiind anularea mai multor meciuri.

Deși în cazul Velux Champions League (unde activează Dinamo), EHF a analizat posibilitatea ca meciurile eliminatorii să se desfășoare în toamnă, calendarul încărcat ce ar fi rezultat de aici i-a determinat pe oficialii forului continental să ia decizia renunțării la optimi și sferturi și programarea pe 28-29 decembrie a turneului Final Four, unde vor accede direct Barcelona, Kiel, PSG și Veszprem.

Pe 1 martie, dinamoviștii s-au bucurat alături de suporteri pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor Sursa foto: Facebook Dinamo București Handbal Club
Pe 1 martie, dinamoviștii s-au bucurat alături de suporteri pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor Sursa foto: Facebook Dinamo București Handbal Club

Dinamo va fi despăgubită cu peste 75.000 de euro. Naționala feminină, calificată direct la EURO 2020

„Deciziile au fost luate în lumina pandemiei COVID-19, după monitorizarea intensivă a situației actuale, inclusiv analiza măsurilor guvernamentale, cum ar fi restricțiile de călătorie și interdicțiile pentru evenimentele majore. Scopul general a fost finalizarea sezonului 2019-2020 în cel mai bun mod posibil. În același timp, construirea fundației pentru a începe sezonul 2020-2021 într-un mod structurat, cu cel mai mic impact posibil din sezonul curent. S-a avut în vedere faptul că toți actorii de handbal se vor confrunta cu un nou ciclu de competiție și un alt ciclu economic”, a anunțat Federația Europeană de Handbal.

Prin urmare, aventura echipei Dinamo în sezonul 2019-2020 al Ligii Campionilor se încheie „din pix”. Totuși, campioana României va fi despăgubită cu o sumă care depășește 75.000 de euro.

„Doar virusul ne-a putut învinge”, punctează Radio Dinamo.

În competiția similară feminină, unde România are două reprezentante, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, se studiază un Final Four cu toate cele opt echipe calificate în sferturile de finală. Dinspre forul continental vine totuși și o veste extraordinară, naționala feminină a României s-a calificat direct la Euro 2020, fără a mai fi nevoită să dispute cele patru partide din preliminarii.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe