Dovada că regina Elisabeta l-a iertat pe prințul Harry. Gestul pe care l-a făcut pentru nepotul său la înmormântarea regală

Iancu Andreea 15.04.2021, 19:17
Dovada că regina Elisabeta l-a iertat pe prințul Harry. Gestul pe care l-a făcut pentru nepotul său la înmormântarea regală

Vestea tragică a decesului prințului Philip, cel care i-a fost partener de viață reginei Elisabeta a II-a timp de aproape 74 de ani, a reunit familia regală britanică. Deși renunțase la titlul său regal, prințul Harry nu poate trece cu vederea pierderea bunicului său și a decis să participe la funeraliile acestuia. În plus, și regina își dorește să atenueze conflictul dintre nepotul său și restul familiei și pare că l-a iertat pe prințul Harry dacă luam în considerare cea mai recentă decizie a suveranei.

Gestul făcut de regina Elisabeta pentru nepotul său, semn că l-a iertat pe prințul Harry

Familia regală britanică, la fel ca numeroase alte astfel de familii cu istorie, se bazează pe tradiții și reguli de zeci sau chiar sute de ani. Totuși, multe s-au adaptat la vremurile actuale și au mai renunțat la anumite aspecte protocolare. Acesta este și cazul familiei regale de la Palatul Buckingham, care a decis să facă o excepție la înmormântarea prințului Philip. Gestul pe care regina Elisabeta a II-a îl face înainte de funeraliile soțului său, ce vor avea loc pe data de 17 aprilie, pare să aibă legătură cu prințul Harry, suverana dovedind astfel că l-a iertat pe nepotul său pentru ieșirile recente.

După ce a renunțat la titlul regal și s-a mutat împreună cu soția sa, Meghan Markle, și fiul celor doi, Archie, în SUA, prințul Harry a stârnit controverse din cauza unui interviu oferit lui Oprah Winfrey. Declarațiile cuplului au uimit nu doar publicul ci și familia prințului Harry. Cu toate acestea, regina s-a dovedit încă o dată extrem de înțeleaptă și a decis să nu își pună nepotul într-o postură nefericită. Aceasta a decis să renunțe la tradiția purtării uniformelor militare la înmormântarea prințului Philip, potrivit The Guardian. De vreme ce renunțarea lui Harry la titlul regal a dus și la pierderea titlurilor militare pe care Ducele de Sussex le avea, nepotul reginei ar fi fost singurul membru fără uniformă militară de la funerarii. Așadar, participanții la eveniment vor purta doar haine de doliu.

Regina a renunțat la regula uniformei militare la funerariile prințului Philip
Regina a renunțat la regula uniformei militare la funerariile prințului Philip

Această regulă a mai fost aplicată și la înmormântarea prințesei Diana

Deși a servit în armata britanică în Afganistan și chiar a beneficiat de titluri militare onorifice, printre care și gradul de căpitan general al Royal Marines, funcție deținută și de prințul Philip, Harry nu ar fi putut îmbrăca uniforma militară. Totodată, ordinul Reginei ar mai înlătura un conflict din interiorul Palatului Buckingham. Scandalul din jurul prințului Andrew, despre care s-a scris că ar fi avut o relație de prietenie cu controversatul om de afaceri Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, a dus la renunțarea la atribuțiile regale și din partea acestuia. Deși trebuia să fie avansat la gradul de amiral în urmă cu un an, prințul Andrew nu a mai beneficiat de ceremonie.

Prin urmare și portul uniformei militare în cazul prințului Andrew ar fi fost discutabil. Totuși, Regina Elisabeta a II-a a luat o decizie care pune capăt acestor probleme, toți cei prezenți la funeraliile soțului său îmbrăcându-se în civil. În plus, încălcarea acestei reguli nu este o premieră. Familia britanică a apelat la această decizie și la înmormântarea prințesei Margareta, dar și la funerariile regretatei prințese Diana. Acest lucru s-a întâmplat pentru că niciuna dintre cele două nu mai erau membre ale casei regale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...