Două posturi TV din România dispar din grila de programe. Erau urmărite de milioane de români

Mihnea Tălău 09.09.2023, 11:50
Două posturi TV din România dispar din grila de programe. Erau urmărite de milioane de români

Două posturi de televiziune se închid pentru România. Acestea nu vor mai putea fi, însă, urmărite nici în alte state din regiune. Decizia a fost luată de compania Warner Bros., care administrează grupul Discovery. Astfel, milioane de români nu vor mai putea urmări emisiunile și filmele preferate.

Posturile TV care nu vor mai fi disponibile în România

Este vorba de Discovery Science și DTX (Discovery Turbo Extra). Cea din urmă este o televiziune dedicată pasionaților auto. Ele nu vor mai disponibile în România, dar nici în alte state din regiune.

„Această decizie vine ca rezultat al strategiei Warner Bros. Discovery de a-şi optimiza conţinutul şi portofoliul de canale liniare din regiune”, potrivit Pagina de Media.

Sunt însă și vești bune pentru telespectatori. Anumite emisiuni TV care rulau pe cele două posturi vor putea fi vizionate în continuare pe alte posturi TV. Este vorba de emisiuni precum Garajul lui Kindig, Maşini pe alese, Cum se fabrică?.

Compania care deține postul Discovery deține și alte 20 de posturi de nișă. Printre acestea se numără Discovery, Eurosport şi HBO.

Lista completă a canalelor deținute de respectiva companie include: Discovery Channel; Eurosport şi Eurosport 2; TLC; HGTV; Cartoon Network; Cartoonito; ID (Investigation Discovery); Animal Planet; Food Network; Travel Channel; Discovery Science; DTX; HBO, HBO 2 şi 3; Cinemax, Cinemax 2 și Warner TV.

Apare un nou post TV in Romania

Un celebru post TV din România se confruntă cu mari probleme

La începutul acestui an, s-a aflat și de problemele cu care se confruntă un alt cunoscut post TV. Este vorba despre Etno TV. Acesta este primul post de televiziune din România dedicat folclorului românesc. Acesta s-a bucurat de un mare succes în primii ani de emisiei și avea audiențe ridicate.

La acel moment s-a aflat că ANAF ar fi pus deja poprire pe conturile postului. În plus, nu mai puțin de 40 de angajați au fost dați afară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...