Dosarul Tel Drum va fi anchetat de DNA, dar Dragnea tot a aflat ce e în el

Alexandru Ioanid 13.03.2019, 15:22
Dosarul Tel Drum va fi anchetat de DNA, dar Dragnea tot a aflat ce e în el

Dosarul Tel Drum, cel în care Dragnea și apropiații săi sunt cercetați pentru fraude europene, va rămâne la DNA. Dar, între timp, a făcut o oprire la Secția Specială.

În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene.

Procurorii acuză că firma din Teleorman a primit contracte cu dedicație, cu finanțare europeană, și că acei bani s-au scurs în buzunarele persoanelor cercetate în dosar.

Secția Specială de anchetare a magistraților, înființată recent, a cerut în repetate rânduri dosarul de la DNA, pe motiv că în acel caz ar fi implicat și un magistrat.

Într-un final, procurorii anticorupție au transmis o copie către Secția Specială, dar dosarul în original a fost trimis la Parchetul General. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a decis acum că dosarul Tel Drum trebuie să rămână la DNA.

S-a speculat că Secția Specială, cea care o anchetează și pe Laura Codruța Kovesi, este una apropiată puterii. A fost înființată peste noapte și mulți judecători s-au declarat derutați.

Încă nu e clar de ce și-ar fi dorit această Secție dosarul Tel Drum, dar cert este că a primit o copie a lui. Rămâne de văzut cum și dacă acele informații din dosar vor fi folosite în vreun fel.

Urmăriți Impact.ro și pe