Dorel a lovit din nou. Cum au fost montate aparatele de aer condiţionat în Gara de Nord din Bucureşti. Situaţia e de-a dreptul ridicolă

Ana Anitoiu, Mihai Roșoiu 21.07.2021, 19:38
Dorel a lovit din nou. Cum au fost montate aparatele de aer condiţionat în Gara de Nord din Bucureşti. Situaţia e de-a dreptul ridicolă

Dorel a lovit din nou în România, de data aceasta în Gara de Nord din București, unde aparatele de aer condiționat au fost montate într-un mod surprinzător. Mai mulți călători au observat gafa, iar Sucursala Regională CF București a anunțat că problema va fi remediată.

Cum au fost montate aparatele de aer condiţionat în Gara de Nord din Bucureşti

Câteva aparate de aer condiționat au fost cumpărate weekendul trecut din surse ale Sucursalei CF București pentru a fi instalate în holul caselor de bilete. Însă, călătorii care urmau să se bucure de confortul dat de noile achiziții, în timpul cumpărării biletelor, au avut parte de o surpriză uriașă. Dorel a lovit din nou!

Mai exact, aparatele de aer condiționat au ajuns în golul caselor de bilete din Gara de Nord și au fost montate, doar că cei care s-au ocupat de instalare au decis că ambele unități își au locul în interiorul clădirii. Câteva imagini au apărut pe rețelele de socializare.

Dorel a lovit din nou. Cum sunt montate aparatele de aer conditionatin Gara de Nord din Bucuresti
Aparate de aer conditionat Bucuresti

Reacția reprezentanților Sucursalei Regionale CF București

În urma acestei gafe imense făcute, reprezentanții Sucursalei Regionale CF București au transmis miercuri un comunicat de presă prin care au anunțat că situația va fi rezolvată. Aparatele de aer condiționat au fost demontate, urmând ca aceiași instalatori să rezolve problema fără costuri suplimentare.

“Sucursala Regională CF București a solicitat firmei care a montat aparatele de aer condiționat în holul caselor de bilete din Gara de Nord să identifice în cel mai scurt timp o soluție corespunzătoare din punct de vedere tehnic și funcțional, pentru montarea unității exterioare în afara clădirii, intervenții care se vor executa fără costuri suplimentare.

Regretăm această situație și le adresăm scuzele necesare călătorilor, asigurându-i că încercăm să remediem această problemă în cel mai scurt timp”, a arătat comunicatul.

Aplicație pentru cumpărarea biletelor de tren

Luna trecută a fost lansată în magazinul Google Play o aplicație de telefon prin care utilizatorii pot cumpăra bilete de tren fără să mai fie nevoiți să aștepte la coadă la o casă de bilete sau să folosească vreun automat în acest scop.

De asemenea, biletele de tren pot fi cumpărate online și fără a folosi aplicația mobilă disponibilă pe telefoanele cu Android. Tichetele se pot achiziționa direct de pe site-ul cfrcalatori.ro și făcând plata cu un card bancar.

Cel mai rapid tren din lume

În timp ce în Gara de Nord din București aparatele de aer condiționat sunt montate cu ambele unități în interior, chinezii se laudă cu cel mai rapid tren din lume. Fabricat în orașul de coastă Qingdao, acesta poate circula cu o viteză de până la 600 de kilometri pe oră, fără să ia contact cu șinele de cale ferată.

Cu o asemenea viteză, drumul de peste o mie de kilometri de la Beijing la Shanghai ar putea fi parcurs în doar două ore și jumătate. Cu avionul, călătoria pe aceeași distanță ar dura trei ore, iar pe calea ferată de mare viteză, cinci ore și jumătate. Vezi AICI mai multe detalii despre cel mai rapid tren din lume!