Donald Trump a scăpat de acuzaţiile de instigare la violenţă. Ce spune Joe Biden despre decizie

Nicu Stan 14.02.2021, 12:58

Donald Trump a scăpat de acuzaţiile de instigare la violenţă. Ce spune Joe Biden despre decizie. Ce se întâmplă acum în America, citiți în articolul de msi jos.

Donald Trump răsuflă ușurat. A scăpat de acuzaţiile de instigare la violenţă

Fostul președinete al SUA, Donald Trump, a scăpat de acuzaţiile de instigare la violenţă. Ce spune Joe Biden, actualul președinte al Americii, despre această decizie.

Astfel, noul președinte al SUA le-a cerut conaționalilor săi, după ce Donald Trump a fost achitat de către Senat în procesul în care era acuzat de instigare la violențele de la Capitoliu din 6 ianuarie, să fie vigilenți și să apere în permanență democrația pentru că ”violența și extremismul nu își au locul în America”.

Violențele de la Capitoliu, un capitol de tristă amintire

Acest capitol trist din istoria noastră ne-a amintit că democrația este fragilă. Că trebuie întotdeauna apărată. Că trebuie să fim mereu vigilenți. Violența și extremismul nu își au locul în America”, a afirmat Joe Biden în comunicatul remis de Casa Albă, făcând referire la insurecția de la Congresul SUA de la începutul anului.

Fiecare dintre noi avem datoria și responsabilitatea ca americani, și mai ales ca lideri, de a apăra adevărul și de a învinge minciunile”, a adăugat președintele Joe Biden.

Donald Trump, vinovat moral de violențe

În plus, Joe Biden a precizat faptul că în votul de sâmbătă din Senat ”57 de senatori, inclusiv un număr de 7 republicani, au votat pentru vinovăția fostului președinte Trump, pentru incitarea insurecției mortale în democrația noastră”, însă a adăugat că ”deși votul final nu a condus la o condamnare, fondul acuzației nu este contestat”.

De asemenea, Joe Biden a pecizat faptul că ”chiar și cei care s-au opus condamnării, cum ar fi liderul minorităților din Senat, McConnell, cred că Donald Trump este vinovat de rușinea abandonării datoriei și că este responsabil practic și moral pentru provocarea violenței declanșate la Capitoliu”.

Donald Trump, achitat de Senat

Cele spuse de Joe Biden vin după ce, sâmbătă, fostul președinte Donald Trump a fost achitat în Senat de acuzația că ar fi încurajat asaltul Capitoliului din data de 6 ianuarie. Este pentru a doua oară când Donald Trump trece printr-o procedură de impeachment, o premieră în istoria SUA, dar, ca și în cazul primului proces, din 2019, a fost achitat datorită votului senatorilor republicani.

Senatul american a votat sâmbătă, cu 57 de voturi, pentru condamnarea lui Donald Trump. Voturile împotrivă au fost 43, însă pentru un verdict de vinovăție era nevoie de cel puțin 67 de voturi.

Urmăriți Impact.ro și pe