Donald Trump, noi informații cu privire la documentele confidențiale descoperite la reședinta sa: „Erau interesante ca suvenir”

Elena Avramescu 19.01.2023, 15:36
Donald Trump, noi informații cu privire la documentele confidențiale descoperite la reședinta sa: „Erau interesante ca suvenir”

De câteva luni, fostul preşedinte american Donald Trump este investigat în legătură cu găsirea de documente confidenţiale la reşedinţa sa. După o serie de declarații, acesta a ținut să spună că a păstrat nişte dosare obişnuite doar ca un banal suvenir şi chiar a adus acuzații de înscenare către agenţii federali care ar avea ceva împotriva sa, potrivit New York Daily News.

Informații cu privire la documentele confidențiale descoperite la reședinta sa

„Erau doar dosare obişnuite, ieftine cu diverse cuvinte printate pe ele, dar erau interesante ca suvenir. Probabil Gestapo-ul a luat unele din aceste dosare goale în raidul de la Mar-a-Lago şi le-a considerat documente, ceea ce nu sunt”, a scris Trump pe platforma sa de social media, referitor la zecile de dosare goale găsite de agenţi ai FBI într-o percheziţie din 8 august la reşedinţa sa din Mar-a-Lago.

Însă asta nu este tot, deoarece Trump a ținut să aducă acuzații, spunând că „bandiţii marxişti anti-Trump ar putea planta” noi documente în timp ce dosarele respective se află în mâinile procurorilor federali. După aceea a adus aminte de descoperirea de documente clasificate la un birou şi la o reşedinţă a actualului preşedinte Joe Biden, un scandal care a marcat în ultimele zile Casa Albă.

„Ei tot spun că am luat ‘un mare număr de documente’ pentru a face Documentele Clasificate ale lui Biden să pară mai puţin importante. Ca preşedinte, nu am făcut nimic greşit. JOE A GREŞIT”, a mai spus Donald Trump.

În decursul săptămânii trecute, Casa Albă a recunoscut că documentele din perioada în care Joe Biden a fost vicepreşedintele ţării au fost descoperite într-unul din fostele sale birouri din Washington şi în locuinţa sa din Wilmington. În plus, Departamentul de Justiţie a încredinţat investigaţiile acestui caz unui procuror special independent, aşa cum a procedat şi în cazul lui Donald Trump.

Donald Trump candidează pentru alegerile din 2024

În urmă cu două luni, fostul președinte al SUA, Donald Trump, a anunțat că va candida la nominalizarea republicană pentru alegerile prezidențiale din 2024. În cazul în care va fi ales va fi o premieră istorică, deoarece va primi două mandate neconsecutive.

„Pentru a face America măreață și glorioasă din nou, îmi anunț în această seară candidatura pentru funcția de președinte al Statelor Unite”, a declarat Trump în fața unei mulțimi adunate la Mar-a-Lago, proprietatea sa de pe malul mării din Florida.

Acesta a mai afirmat că partidul nu își poate permite să nominalizeze „un politician sau un candidat convențional” dacă vrea să recâștige Casa Albă.

„Aceasta nu va fi campania mea, va fi campania noastră, a tuturor”, a mai spus Trump.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...