Explicația lui Joe Biden după ce în garajul său au fost găsite documente clasificate. Gluma pe care a spus-o președintele american

Ana Anitoiu, Andrei Dumitrescu 13.01.2023, 09:50
Explicația lui Joe Biden după ce în garajul său au fost găsite documente clasificate. Gluma pe care a spus-o președintele american

Joe Biden a dat o explicație după ce în garajul casei sale din Delaware au fost găsite documente clasificate. Președintele Statelor Unite ale Americii a încercat să minimizeze gravitatea faptelor, într-o conferință de presă organizată la Casa Albă.

Ce glumă a făcut Joe Biden

În timpul unei conferințe de presă la Casa Albă, Joe Biden a fost întrebat despre descoperirea unor documente clasificate în garajul său, lângă un Corvette.

Joe Biden a răspuns ironic că documentele clasificate se aflau într-un garaj încuiat, „nu stăteau în stradă”. Președintele american a adăugat că știe că oamenii iau în serios materialele clasificate și a dat asigurări că va coopera pe deplin în anchetă.

Joe Biden nu va declara Rusia un stat sponsor al terorismului. Motivul din spatele deciziei
Joe Biden

Joe Biden, despre documentele clasificate

De asemenea, președintele Joe Biden a spus că documentele clasificate ce au fost descoperite în locuința sa vor fi predate Departamentului de Justiţie. Liderul de la Casa Albă a precizat că avocatul său a verificat alte locuri în care au fost stocate documente din perioada în care el a fost vicepreşedinte.

„Au descoperit un număr mic de documente marcate ca fiind clasificate în zone de depozitare şi în dulapuri pentru dosare din casa mea şi din biblioteca mea personală. Acest lucru s-a întâmplat în cazul Biden Penn Center.

Departamentul de Justiţie a fost notificat imediat, iar avocaţii au făcut ca Departamentul de Justiţie să intre în posesia documentelor. Aşa că veţi vedea, vom vedea cum se va derula totul, sunt încrezător”, a mai spus Joe Biden.

Aceasta nu este prima dată când au fost găsite documente clasificate la domiciliul unui președinte american. În luna august a anului trecut, FBI a făcut o percheziţie la reşedinţa din Florida a fostului lider american, Donald Trump, pentru a recupera mii de documente, printre care și o sută de documente clasificate, cu care fostul şef de stat a plecat de la Casa Albă şi pe care refuza să le predea Arhivelor Naţionale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...