Donald Trump are coronavirus, cu o lună înainte de alegerile din SUA. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a președintelui american. Ce se poate întâmpla luni

Mirabela Vasile 04.10.2020, 20:54
Donald Trump are coronavirus, cu o lună înainte de alegerile din SUA. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a președintelui american. Ce se poate întâmpla luni

Donald Trump anunță că are coronavirus. Președintele Statelor Unite a declarat că el și soția sa au fost infectați cu noul coronavirus. Într-un mesaj pe contul personal de Twitter acesta spune că el și Melania au ieșit pozitiv în urma testării. Totul s-a petrecut la doar o lună înaintea alegerilor cruciale din 3 noiembrie. Donald Trump duce un război pe toate fronturile cu contracandidatul său Joe Biden.

Update, 4 octombrie, ora 20.51. Medicii care se ocupă de Donald Trump la spitalul Walter Reed din Washington dau declarații oprtimste despre starea de sănătate a acestuia. Astfel, președinte SUA ar putea fi externat chiar în cursul zilei de luni. Într-o conferință de presă, aceștia spun că Trump este activ, pe picioare și că lucrează deja. ”Speranţa noastră este să-l externăm mâine (n.r. luni) şi să continuăm tratamentul la Casa Albă”, a spus doctorul Brian Garibaldi, expert pneumolog.

Update, 3 octombrie, ora 19.43. Doctorul personal al lui Donald Trump a făcut declarații despre starea de sănătate a președintelui american. ”De 24 de ore nu mai are febră, suntem optimişti. Are foarte multe de făcut şi le va face. Ultima oară când i-a fost măsurat nivelul de oxigen era de 96. Nu a avut nevoie deloc în această dimineaţă”, a fost declarația făcută de șeful echipei medicale care îl monitorizează pe Trump la spitalul Walter Reed din Washington. Ultima reacție a lui Trump venise în urmă cu aproximatv 12 ore înainte de declarația medicilor. Într-o postare pe twitter, acesta afirmase că se simte bine și că nu are niciun fel de problemă. Medicii spun că Trump a fost adus la spital doar pentru a fi monitorizat mai îndeaproape.

”Se simte bine, poate să respire, se poate plimba, este într-o stare de spirit foarte bună, chiar mi-a zis că ar putea pleca astăzi din spital”, a mai spus șeful echipei medicale, doctorul Sean Conley.

Donald Trump anunță că are coronavirus. Președintele Americii și soția lui erau de aseară în carantină

Donald și Melania Trump se aflau deja în carantină. Și asta după ce unul dintre cei mai apropiați asistenți ai lui Trump a fost testat pozitiv. Acesta a transimis tuturor americanilor un mesaj după ce a aflat că este infectat cu noul COVID-19.

”Eu și Melania am testați pozitiv pentru COVID-19. Vom începe imediat procesul de carantină și recuperare. Vom trece prin asta ÎMPREUNĂ!”, se arată în mesaj.

Donald Trump si Melania Trump se aflau deja in carantina
Donald Trump si Melania Trump se aflau deja in carantina

Hope Hicks, consilierul președintelui în vârstă de 31 de ani, este cea testată pozitiv. Aceasta a fost cea mai apropiată asistentă a lui Trump care a luat virusul cumplit.

„A ieșit pozitivă la testul pentru coronavirus. Tocmai am auzit și eu despre asta „, a declarat Trump într-un interviu joi seară la Fox News.

Ulterior, într-un tweet, președintele a spus că el și prima doamnă Melania Trump au fost testați pentru virus și așteptau rezultatele.

„Între timp, vom începe procesul de carantină!”, spunea Trump

Din tweet-ul președintelui nu era clar dacă asta însemna că intenționează să oprească campania pentru realegere. Un program oficial de la Casa Albă lansat cu mai puțin de o oră mai devreme își enumera încă planurile de a se întâlni vineri cu susținătorii la Washington vineri, apoi de a zbura în Florida pentru un miting de campanie lângă Orlando.

Donald Trump se află în categoria cu risc al bolnavilor cu noul coronavirus

Președintele Statelor Unite se află chiar în grupa de risc a infectaților cu coronavirus. Având în vedere că Donald Trump are 74 de ani, riscurile de îmbolnăvire gravă sau chiar deces sunt mult mai mari. La această vârstă organismul nu mai poate lupta la capacitate maximă.

Totodată, în nenumărate rânduri, Donald Trump a venit cu acuzații grave la adresa chinezilor. Și asta după ce coronavirusul a creat o adevărată criză la nivel mondial. Președintele american a speculat că Beijingul ar fi răspândit virusul din cauza unei „erori”.

„Comunitatea de informaţii va continua să examineze riguros informaţiile care apar şi datele colectate de servicii pentru a stabili dacă epidemia a izbucnit prin contactul cu animale infectate sau a fost rezultatul unui accident într-un laborator din Wuhan”, spunea Biroul directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA.

Urmăriți Impact.ro și pe