Domeniul Știrbey, locul exclusivist de lângă București, vândut pentru o sumă colosală. Cine este noul proprietar

Ana Anitoiu 05.07.2022, 20:56
Domeniul Știrbey, locul exclusivist de lângă București, vândut pentru o sumă colosală. Cine este noul proprietar

Domeniul Știrbey, locul exclusivist de lângă București, din orașul Buftea, a fost vândut la licitație pentru o sumă colosală, după ce firma ce îl deținea a intrat în faliment. Statul, prin Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean Ilfov şi Primăria Oraşului Buftea, nu şi-a exercitat dreptul de preempţiune, motivând că nu are bani.

Pentru ce sumă s-a vândut domeniu Știrbey. Cine este noul proprietar

Mai exact, după ce firma care deținea proprietatea, Bucharest Arena SA, a intrat în faliment, domeniul Știrbey, încadrat ca monument istoric, a fost vândut pentru suma de 8.050.000 euro plus TVA.
Preţul de pornire a fost 7.950.000 euro, exclusiv TVA.

Noul proprietar este societatea Dream Film Production Company, controlată de Dana Bugean, în vârstă de 37 de ani o apropiată a familiei Voiculescu. La finalul anului 2018, ea a preluat de la surorile Camelia și Corina Mirela, fiicele lui Dan Voiculescu, și de la Grivco SA, toate părțile sociale ale Dream Film Production Company SRL.

Femeia a lucrat mulți ani pentru firmele și partidul lui Dan Voiculescu. Tatăl ei și fondatorul trustului Intact ar fi fost cumnați, în prima căsătorie a lui Voiculescu, potrivit G4Media.ro. Dana Bugean activează din anul 2005 în Trustul Intact, fiind, pe rând, editor, PR specialist și TV Special Projects Sales Representative.

Domeniul Stirbey, locul exclusivist de langa Bucuresti, vandut pentru o suma colosala
Domeniul Stirbey

Ce include proprietatea

Conform lichidatorului judiciar, EURO Insol, domeniul Știrbey, de lângă București, este format din: teren cu o suprafață totală de 239.934 metri pătrați; Palatul Știrbey, cu o suprafață construită de 2.168 metri pătrați; Sala multifuncțională Regina Maria, cu suprafață construită la sol de 2.021 metri pătrați; Palatul mic, cu o suprafață construită de 266 metri pătrați.

La acestea se adaugă: Capela domnească pictată în anul 1890 de Gheorghe Tătărescu în suprafață de 191 mp; Castelul de apă construit în anul 1920 după proiectul lui Anghel Saligny – 107 metri pătrați; poarta Palatului cu o suprafață construită de 205 metri pătrați; două debarcadere, terase, teren volei și tenis; precum și alte bunuri mobile și imobile detaliate în cuprinsul caietului de sarcini.

Istoria Palatului Știrbey, cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, începe în secolul al XIX-lea. Lucrările de construcție au început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Știrbey, domnitor al Țării Românești, și a durat până în anul 1863. Parcul Știrbey are o suprafață de peste 20 de hectare, arbori seculari de peste 400 de ani, un lac interior și deschidere către lacul Buftea.

Urmăriți Impact.ro și pe