Dolj: Poveste șocantă relatată de un polițist. Ce s-a întâmplat după ce a fost amenințat cu o secure

Elena Avramescu 15.02.2021, 10:55
Dolj: Poveste șocantă relatată de un polițist. Ce s-a întâmplat după ce a fost amenințat cu o secure

Poveste șocantă relatată de un polițist. Un polițist din Filiași, județul Dolj, a fost amenințat cu o secure, iar pentru a se apăra a fost nevoie să tragă cu pistolul în agresor. Povestea polițistului a fost explicată pe larg de sindicatul ”Mihai Viteazul pe pagina de Facebook.

Poveste șocantă relatată de un polițist

Agentul-șef de poliție Ivancea Cristian Florin își desfășoară activitatea în cadrul I.P.J Dolj, Secția 15 Poliție Rurală Filiași, Postul de Poliție Scăești. În data de 2 octombrie a anului trecut a fost solicitat să intervină în cazul unei minore, agresată de tată, care sunase la 112 și ceruse ajutor. Când a ajuns la fața locului, tatăl fetei a devenit recalcitrant și chiar a ieșit cu o secure în stradă amenințându-l și încercând să-l lovească pe polițist. Acesta s-a apărat cu arma din dotare.

Văzând că integritatea corporală și viața mea sunt puse in pericol, am făcut somație legală, respectiv l-am atenționat verbal, apoi am folosit armamentul din dotare, trăgând 2 focuri de avertisment. Întrucât acesta a continuat să se îndrepte cu securea în direcția mea, am tras 2 focuri spre membrele inferioare ale agresorului, lovindu-l de 2 ori în piciorul drept, este declarația polițstului Cristian Florin Ivancea.

Întregul eveniment a fost filmat, de colegul de patrulă cu body-cam-ul din dotare, dar agresorul nu a fost reținut pentru că se afla în carantină și trebuia să-i fie asigurată paza la spital. Nici după ce a ieșit din carantină nu a fost reținut, ci a fost pus sub control judiciar că nu prezenta pericol public. Polițistul a rămas mut de uimire când a aflat decizia magistraților.

Poveste socanta de viata unui politist

Dar stau și mă întreb dacă acesta amenința un procuror sau judecător, aceeași măsură era luată? Sau dacă mă lovea cu securea era lăsat tot în libertate, pentru că se afla în carantină? Imediat după ce am anunțat evenimentul am fost sunați cu privire la cele întâmplate, dar toate aceste persoane ne-au întrebat dacă agresorul este bine și câte focuri cu armamentul din dotare am tras, fără să fim măcar întrebați daca noi suntem bine, sau dacă noi am pățit ceva, mai apare în declarația de pe Facebook a polițstului.

După acest incident, polițistul a fost anchetat, pentru a se stabili dacă arma din dotare a fost folosită legal, sau nu. În schimb, agresorul a scăpat cu sentință cu suspendare, dată în data de 9 februarie 2021 de Judecătoria Filiași.

În momentul de față stau și mă întreb de ce agresorul nu a fost arestat preventiv pentru a vedea ce se întâmplă dacă vrei să lovești cu securea un polițist și pentru a-l descuraja pe viitor să comită acest gen de fapte? Cum pot să-mi desfășor activitatea având în vedere că localitatea de unde este agresorul este pe raza mea de competență și la doar 4 km de domiciliul meu? Cum va reacționa data viitoare când o să ne întâlnim, având în vedere pedeapsa “aspră” pe care a primit-o? Mai pot să mă duc la sesizări împotriva acestuia? mai apare în declarație.

Sindicaliștii care au postat povestea polițistului au pus și un mesaj de încurajare pentru el.

Dacă pentru cei care lucrează „la Poliție” fapta ta și rezultatele deosebite obținute în muncă nu reprezintă nimic, pentru noi ești dovada vie a curajului și profesionalismului în Poliția Română! Pentru noi, Cristi, ești un #EROU! Te felicităm și suntem mândri de tine!

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...