Soția lui Aleksei Navalnîi, arestată de poliţiştii ruşi. E clar, opozantul lui Putin a fost pus la pământ

Stan Filon 31.01.2021, 15:46
Soția lui Aleksei Navalnîi, arestată de poliţiştii ruşi. E clar, opozantul lui Putin a fost pus la pământ

Acum s-a aflat că și soția disidentului rus Aleksei Navalnîi a fost reținută de polițiști, asta după ce oamenii legii au bătut și la ușa fratelui disidentului rus! Protestatarii nu se lasă intimidați și continuă protestele, iar oamenii ies în stradă în număr din ce în ce mai mare.

Soția lui Alexksei Navalnîi a fost reținută

Mii de oameni au fost arestați până acum în Rusia, după valul de proteste care a cuprins aproape întreaga țară. Oamenii au iesșit în stradă în peste 40 de orașe mari din Rusia și cer eliberarea imediată a disidentului Alexksey Navalnîi, dar și demisia lui Vladimir Putin.

Acum s-a aflat că și soția acestuia, Iulia Navalnaia, se află în arest, potrivit alephnews.ro. Femeia participa la un protest neautorizat duminică la Moscova, au declarat susținătorii lui Navalnîi pe rețelele de socializare, conform Reuters. OVD-Info, un grup de monitorizare, a declarat că peste 300 de persoane au fost deja reținute la mitingul de duminică, de la Moscova.

Sotia lui Alexksei Navalnii a fost retinuta
Sotia lui Alexksei Navalnii a fost retinuta

Și fratele disidentului rus are probleme cu poliția rusă

Poliția a reținut peste 1.000 de persoane și a întrerupt mitinguri duminică la Moscova și în toată Rusia, în timp ce susținătorii lui Alexei Navalnîi au ieșit în stradă pentru a protesta față de arestarea sa, în ciuda temparaturilor scăzute și amenințărilor autorităților.

Poliţia rusă l-a reţinut miercuri pe Oleg, fratele lui Aleksei Navalnîi, după ce a efectuat percheziţii la apartamentul din Moscova al disidentului. Ancheta vizează nerespectarea măsurilor sanitare impuse de autorități în plină pandemie de coronavirus.  Oleg face parte din organizaţia fratelui său, Fondul de luptă împotriva corupţiei, care a socs lumea în stradă.

Cel mai aprig opozant al lui Vladimir Putin a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde s-a recuperat după ce a fost otrăvit. El îl acuză pe Putin că a ordonat crima și chiar a făcut un agent de la serviciile secrete rusești să recunoască acest lucru.

Comisia Europeană solicită eliberarea de urgență a disidentului Aleksey Navalnîi. Dacă nu se va conforma, Rusia riscă să fie sancționată. S-a mers până acolo încât s-a spus că lucrările la proiectul Nord Stream vor fi oprite pe termen nelimitat!

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...