Doliu la nivel internațional. Fondatorul companiei Red Bull s-a stins din viață. Ce boală cumplită l-a răpus pe afacerist

Badea Violeta 23.10.2022, 20:14
Doliu la nivel internațional. Fondatorul companiei Red Bull s-a stins din viață. Ce boală cumplită l-a răpus pe afacerist

Red Bull e în doliu! Dietrich Mateschitz, miliardarul austriac fondator și proprietar al celebrei companii de băuturi energizante, a încetat din viață sâmbătă, pe data de 22 octombrie, la vârsta de 78 de ani, fiind răpus de o boală necruțătoare. Iată cu ce afecțiune s-a luptat regretatul afacerist!

Red Bull e în doliu, după ce fondatorul companiei a decedat

Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondator al companiei de băuturi energizante Red Bull și proprietar al echipei de curse de Formula 1 Red Bull, a murit. Acesta avea 78 de ani și se lupta de mai mult timp cu cancerul.

Oficiali ai echipei de curse Red Bull de la Marele Premiu al Statelor Unite din Austin, Texas, au anunțat sâmbătă, 22 octombrie, că Dietrich Mateschitz a încetat din viață.

Miliardarul austriac și-a câștigat faima ca imagine publică a Red Bull, un conglomerat austriaco-thailandez care se laudă că numai anul trecut a vândut aproape 10 miliarde de cutii din băutura sa pe bază de cofeină și taurină în 172 de țări din întreaga lume.

Dietrich Mateschitz nu numai că a ajutat băutura energizantă să devină populară pe întregul mapamond, dar a construit un imperiu sportiv, mediatic, imobiliar și gastronomic în jurul brandului.

Citește și Băuturile la care prețurile cresc în România. Se va spune că e pentru sănătatea noastră!

Dietrich Mateschitz
Dietrich Mateschitz

Ce avere avea Dietrich Mateschitz. Era cel mai bogat om din Austria

Averea lui Dietrich Mateschitz a fost estimată în 2022 de revista „Forbes” la 27,4 miliarde de euro, astfel că era cel mai bogat om din Austria. Miliardarul s-a născut pe data de 20 mai 1944, având origini croate.

Băutura energizantă Red Bull a fost lansată în 1987 și s-a bucurat de un succes fabulos. Ulterior, Dietrich Mateschitz a decis să-și extindă semnificativ investițiile în sport.

În prezent, Red Bull operează cluburi de fotbal, echipe de hochei pe gheață și echipe de curse de Formula 1 și are contracte cu sute de atleți din diverse sporturi.

„Este foarte, foarte trist, ce om grozav! A fost unic în felul lui. Ceea ce a realizat şi ceea ce a făcut pentru atât de mulţi oameni din întreaga lume este de neegalat.

Mulţi dintre noi trebuie să îi fim recunoscători pentru oportunităţile pe care le-a oferit, viziunea pe care a avut-o, forţa de caracter.

Şi pentru că nu i-a fost niciodată teamă să îşi urmeze visele şi să le realizeze.”, a transmis Christian Horner, şeful echipei Red Bull Formula One, la aflarea veştii că Dietrich Mateschitz a încetat din viață.

Citește și Parteneriat între Oracle și Red Bull Racing pentru noul sezon de Formula 1. Infrastructura de cloud necesară curselor va fi îmbunătățită!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...