Doliu la Hollywood. O îndrăgită actriță a decedat în urmă cu scurt timp. Românii au admirat-o într-o comedie care s-a bucurat de un real succes la noi în țară

Iancu Andreea / 14.10.2020, 15:01
Doliu la Hollywood. O îndrăgită actriță a decedat în urmă cu scurt timp. Românii au admirat-o într-o comedie care s-a bucurat de un real succes la noi în țară

O actriță de la Hollywood, cunoscută publicului român datorită apariției sale într-un serial de succes, a decedat în urmă cu câteva zile. Vedeta avusese un rol îndrăgit într-o producție americană, care s-a bucurat de succes inclusiv în România.

Conchata Ferrell a murit

A devenit faimoasă în urma unui rol savuros în serialul de comedie ”Doi bărbați și jumătate”, difuzat inclusiv în România. Conchata Ferrell a intrat în pielea personajului Berta, o menajeră adesea ranchiunoasă, dar extrem de amuzantă prin reacțiile sale. Din nefericire, actrița a încetat din viață la vârsta de 77 de ani. Decesul a fost înregistrat luni, 12 octombrie, după ce Conchata a făcut stop cardiorespirator.

Foștii săi colegi din serial au fost întristați de vestea că actrița nu mai este printre noi. Potrivit mediafax.ro, Charlie Sheen a numit-o “un profesionist desăvârșit” și “un prieten autentic”. Inclusiv Jon Cryer a amintit despre caracterul frumos pe care îl avea Ferrell.

“Exteriorul dur al Bertei a fost o invenție a scenariștilor. Căldura și vulnerabilitatea lui Chatty au fost atuurile ei reale. Plâng pentru femeia de care îmi va fi dor și bucuria pe care a adus-o atât de mult”, scria Cryer pe Twitter.

Conchata Ferrell interpreta rolul Bertei în serialul Doi bărbați și jumătate
Conchata Ferrell interpreta rolul Bertei în serialul Doi bărbați și jumătate

Actrița s-a bucurat de o carieră de succes

Ferrell s-a născut în Charleston, West Virginia, fiind fiica lui Luther Martin Ferrell și a lui Mescal Loraine. Conchata a crescut în Circleville, Ohio. Ulterior, ea a studiat la West Virginia University și a absolvit Marshall University cu o diplomă în studii sociale în educație.

Dincolo de rolul cunoscut al Bertei, din serialul TV ”Doi bărbați și jumătate”, Conchata Ferrell a avut și alte apariții cinematografice. Actrița a jucat roluri importante inclusiv în producții precum “Edward Scissorhands” și “Erin Brockovich”. De asemenea, filmele precum “Mystic Pizza”, “Mr. Deeds” și “Krampus” au fost câteva dintre aparițiile sale.

Totodată, în cariera sa a fost nominalizată la premiile Emmy. Astfel, Ferrell a fost cât pe ce să primească un Emmy pentru rolul din “L.A. Law”, după o nominalizare în anul 1992. De asemenea, rolul din serialul de comedie ”Doi bărbați și jumătate” i-a adus două nominalizări la premiile Emmy pentru cel mai bun rol secundar, în 2005 și 2007.

Și scena teatrului s-a bucurat de prezența Conchatei Ferrell, reușind să câștige un premiu Drama Desk în 1974.

În viața personală, Conchata a fost căsătorită cu Arnie Anderson, împreună cu care a avut o fiică, pe nume Samantha.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI