Doliu în PSD și politica din România. A murit un nume important

Andrei Simion 25.06.2023, 18:33

Este doliu în politica din România! A murit fostul parlamentar Anghel Stanciu. Vestea tristă a fost dată de nora sa. Acesta a fost ales atât din partea Partidului România Mare, dar și din partea PSD, fiind în legislativ timp de 24 de ani.

A murit Anghel Stanciu. E doliu în PSD

Doliu în politica românească după ce fostul deputat Anghel Stanciu (PSD) a murit la vârsta de 74 de ani. Ex-parlamentar timp de șase mandate, acesta a fost ales atât din partea Partidului România Mare, dar și din partea social-democraților, fiind în legislativ 24 de ani.

Anghel Stanciu, unul dintre cei mai longevivi parlamentari ieșeni (1992-2008/ PRM, 2008-2016/ PSD), s-a stins din viaţă la 74 de ani, a anunţat duminică, 25 iunie, familia, scrie Ziarul de Iași.

Anunțul făcut de familia fostului deputat

„Cu nemărginită durere în suflet, familia anunţă trecerea in nefiinta a celui care a fost prof. univ. emerit, doctor docent.dr ing. Anghel Stanciu, tata,frate, soț, bunic și om intre oameni. Vei rămâne veşnic în sufletele noastre! Sicriul va fi depus la Capela Daniel si Anca, vis a vis de intrarea in cimitirul Eternitatea,in cursul zilei de marti , iar inmormantarea va avea loc joi, la Cimitirul Eternitatea, la ora 12.00”, a anunțat nora fostului parlamentar, Irina Stanciu.

„Iasul a pierdut astazi pe unul din cei mai apreciati si valorosi universitari, prof. univ. emerit, dhc. dr.ing. Anghel Stanciu. În varsta de 74 de ani, cu o impresionanta cariera didactica la Univ. Tehnica Gh. Asachi din Iasi si ulterior, politica in Parlamentul Romaniei, Anghel Stanciu a fost o personalitate marcanta a comunitatii iesene in perioada 1992-2016. Profesor in cadrul Catedrei de Geotehnica si Fundatii din cadrul Facultatii de Constructii Iasi, Universitatea Gh. Asachi Iasi, dar si membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania si al Academiei de Stiinte Agricole si Sivice Gheorghe Ionescu Sisesti, Anghel Stanciu a lasat in urma sa o impresionanta mostenire stiintifica si didactica, constand in peste 216 lucrari stiintifice publice, 20 de cursuri, manuale, carti si indrumatoare, 7 brevete de inventii, 71 de contracte de cercetare stiintifica si 15 proiecte realizate. Profesorul Anghel Stanciu a fost si Presedinte al Senatului Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi in perioada 2012-2016”, au transmis apropiații fostului parlamentar.

Citește și Cel mai bătrân fotbalist al Rapidului a murit. Doliu după o mare legendă: „Mă antrenam pe ascuns” 

Urmăriți Impact.ro și pe