Doliu în muzică. Unul dintre membrii fondatori ai trupei UB40 a murit. „Suntem complet devastaţi”

Ioana Bucur 07.11.2021, 17:30
Doliu în muzică. Unul dintre membrii fondatori ai trupei UB40 a murit. „Suntem complet devastaţi”

Milioane de fani din întreaga lume plâng dispariția unui muzician care le-a marcat adolescența. Astro, unul dintre membrii fondatori ai trupei UB40 a murit. Artistul, în vârstă de 64 de ani, s-a stins din viață „după o scurtă suferință”.

Astro, unul dintre membrii fondatori ai trupei britanice UB40, a murit la vârsta de 64 de ani

Cunoscut publicului ca Astro, pe numele său real, Terence Wilson, a fost membru al trupei britanice de reggae UB40 până în anul 2013, când a decis să se alăture unui alt proiect muzical.

Anunțul morții sale a fost făcut sâmbătă seară, pe o platformă de social media, specificându-se doar că Wilson s-a stins din viață în urma unei scurte suferințe.

„Suntem complet devastaţi şi cu inimile frânte de durere vă anunţăm că mult iubitul Astro al nostru a murit astăzi, după o scurtă suferinţă. Lumea nu va mai fi niciodată la fel fără el”, a anunţat pe Twitter, sâmbătă seară, grupul său actual, UB40 featuring Ali Campbell & Astro.

Actuala trupă UB40 a scris pe Twitter :

„RIP Astro. Am auzit în această seară vestea tristă că fostul membru al UB40, Terence Wilson, cunoscut mai bine ca Astro, a murit după o scurtă boală. Sincere condoleanțe familiei sale.”

Unul dintre membrii fondatori ai trupei UB40 a murit
Astro – Terence Wilson

„Noi nu plănuiam o revoluţie, dar dacă ar fi avut loc o revoluţie, ştiam de ce parte ne vom afla”

Trupa UB40 și-a câștigat faima la sfârșitul anilor ’80, odată cu lansarea unor hituri ce au scris istorie precum „Red Red Wine” și „Can’t Help Falling in Love”. Un cover făcut de membrii grupului al cântecului „Red Red Wine” din repertoriul lui Neil Diamond i-a propulsat în fruntea clasamentelor muzicale de la sfârşitul anilor 1980 şi s-a vândut în peste 100 de milioane de copii la nivel mondial.

UB40 a luat naștere în 1978, în Birmingham. Numele grupului face referire la formularul folosit în Marea Britanie pentru a primi indemnizaţia de şomaj – Unemployment Benefits, Form 40.

Într-un interviu acordat publicației „The Guardian”, Jimmy Brown, toboșarul formației, a dezvăluit că UB40 a fost monitorizat de serviciile de informaţii interne din Marea Britanie.

„MI5 ne-a pus telefoanele sub ascultare şi ne-a monitorizat locuinţele. Noi nu plănuiam o revoluţie, dar dacă ar fi avut loc o revoluţie, ştiam de ce parte ne vom afla”, a adăugat el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...