Ce apare scris pe cavoul lui Petrică Mîțu Stoian. E cumplit: “E cea mai mare durere”

Badea Violeta 07.11.2021, 13:09
Ce apare scris pe cavoul lui Petrică Mîțu Stoian. E cumplit: “E cea mai mare durere”

Moartea lui Petrică Mîţu Stoian a îndurerat România. Artistul își făcea prieteni peste tot și publicul îl aprecia enorm pentru muzica sa, dar și pentru modesia și sinceritatea de care dădea dovadă. Mulți apropiați ai regretatului artist au spus că acesta și-ar fi prevestit moartea. Iată ce apare scris pe cavoul lui Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mîțu Stoian pregătise totul pentru înmormântare

Îndrăgitul interpret de muzica populară românească a pierit în urma unor complicații și a unui șoc septic sever. Artistul s-a stins din viață în secția de Terapie Intensivă a spitalului din Reșița. Așa cum a povestit și Steliana Sima, regretatul artist pare că a presimțit ceea ce avea să urmeze.

„Joi ne-am văzut, de unde să știu că e ultima întâlnire? Ieșise la pensie și voia să colinde lumea, să se ocupe de el, voia să își mănânce liniștit pâinea. Este ultima mea filmare la care particip, mi-a zis joi.

Încercați și voi să nu vă mai duceți în perioada asta. A zis că vrea să se ocupe și de el… Și chiar a fost ultima lui filmare…”, spunea  Steliana Simala România TV.

De asemenea, interpretul de muzică populară și-a pregătit locul de veci. Informația a fost publicată de casa de discuri „Electrecord” într-o postare pe Facebook. Se pare că artistul fusese recent la cimitirul din Craiova.

„Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!”, scriu cei de la Electrecord.

Cavoul lui Petrica Mitu Stoian
Cavoul lui Petrica Mitu Stoian

Ce scrie pe cavou

După moartea lui Petrică Mîțu Stoian, detalii cutremurătoare ies la suprafață. Se pare că artistul a cumpărat un cavou și a trimis fotografia mai multor apropiați. Iată mesajul care le-a atras tuturor atenția.

„Pământul este scena pe care omul apare, îți joacă rolul și apoi dispare”, sunt cuvintele pe care marele artist Petrică Mîțu Stoian și le-a gravat pe cavoul său.

Prietenul și colegul său de breaslă, Constantin Enceanu, este devastat de când a aflat că Petrică Mîțu Stoian a trecut în neființă. Acesta a vorbit despre ceea ce scrie pe cavoul bunului său amic.

„Trebuie să ştim cum ne jucăm rolul în viaţa asta, iar el a făcut-o foarte bine. Multe generaţii vor vorbi despre el. El a plecat de pe această scenă cu aplauze, cu părerea de rău că nu se va mai întoarce la “bis-uri” din culise. E cea mai mare durere”, a spus Constantin Enceanu.

„E o durere imensă în sufletul meu!”

Constantin Encenu nu-și poate reveni din șoc. Artisului nu-i vine să creadă că Petrică Mîțu Stoian nu mai este în viață. Acesta a declarat că a aflat de decesul interpretului de muzică populară de la impresarul lui. Constantin Encenu îl iubea ca pe un frate pe Petrică Mîțu Stoian și suferă cumplit pentru această pierdere imensă.

„E o durere imensă în sufletul meu! Când am aflat că e pe moarte nu mi-a venit să cred! Eu am aflat de la impresarul lui, am oprit maşina, m-am dat jos şi am urlat, am zbierat de durere! Am pierdut un frate adevărat, m-am bazat pe el oricând, la orice oră din zi şi din noapate. Aş fi făcut orice să pot să îi dau o mână de ajutor lui Petre.

Mi-aş fi droit să îşi ia rămas bun frumos de la noi! Cu el nu puteai să te cerţi, Evita acest lucru. Regret din suflet că a plecat atât de repede dintre noi, în inima mea a rămas un mare gol! Nu am avut niciun coleg de breaslă atât de apropiat.  Probabil Dumnezeu l-a vrut la el, e prea crudă soarta“, a declarat Constantin Enceanu, la România TV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...