Doliu în lumea sportului. O campioană la box a murit la doar 31 de ani din cauza covid

Andrei Cezar 17.11.2021, 09:34
Doliu în lumea sportului. O campioană la box a murit la doar 31 de ani din cauza covid

Este doliu în lumea sportului. O fostă campioană la box a murit în urma infectării cu Covid-19. Julie Le Galliard avea doar 31 de ani, iar de mai multe săptămâni se afla internată în spital și purta o luptă continuă cu boala.

Julie Le Galliard, fostă campioană la box, a murit la doar 31 de ani în urma infectării cu Covid-19

Sportiva era campioană la categoria 57 de kilograme și a făcut parte din lotul de box al Franței între 2013 și 2016. Ea a decedat duminică 14 noiembrie, iar potrivit rudelor sale, Le Gillard era vaccinată cu schema completă. Se pare însă că Julie Le Galliard suferea de imunodeficiență primară.

Cu o tristețe infinită aflăm de moartea lui Julie Le Galliard, la vârsta de 31 de ani, duminică seara, la spitalul din Marsilia, după ce s-a luptat timp de două luni împotriva complicațiilor cauzate de Covid 19”, a transmis Federația Franceză de Box printr-un comunicat de presă, potrivit Liberation.fr, citat de antena3.ro.

Un apropaiat al fostei pugiliste a precizat că avea o imunitate foarte scăzută, iar complicațiile care au survenit în urma infectării cu Covid-19 i-au fost fatale.

Julie avea o patologie respiratorie, care a făcut din ea o persoană cu risc ridicat. Este posibil ca această boală să fi înrăutățit lucrurile”, a spus un apropiat al sportivei pentru publicația citată mai sus.

Doliu in lumea sportului. O campioana la box a murit la doar 31 de ani din cauza covid
Doliu in lumea sportului. O campioana la box a murit la doar 31 de ani din cauza covid

O pierdere imensă pentru boxul feminin francez

Clubul la care sportiva a activat a transmis un mesaj prin care își exprimă regretul profund față de pierderea celei pe care o numesc ”pilonul Dombasle Boxe”.

Ea a însemnat foarte mult pentru toţi cei din jurul clubului şi a fost foarte activă în ultimii ani ca boxer, voluntar, secretar, antrenor… Ea este unul dintre pilonii Dombasle Boxe. Îţi mulţumim pentru tot Julie, eşti şi vei rămâne în inimile noastre. Zâmbetul tău va pluti întotdeauna în Sala Fernand Poirson”, a precizat clubul la care a activat sportiva.

În activitatea sa, Julie Le Galliard și-a pus amprenta asupra unor sportivi de talie mondială, precum pugilista Anns-Sophie Mathis, multiplă campioană.

Julie mi-a fost o prietenă foarte apropiată. Ea m-a urmărit mereu de-a lungul carierei mele, a fost mereu acolo. În 2015, când era campioană a Franţei, eu eram în colţul ei în jurul ringului”, a declarat Anne-Sophie Mathis, multiplă campioană mondială, pentru L’Est Republicain.

În ultimii ani, Gillard era antrenoare pentru tinerele sportive. Ea deținea și o diplomă de Dezvoltare socială şi mediere prin sport.

Urmăriți Impact.ro și pe