Cum se descurcă Leonard Doroftei, la doi ani de când a părăsit România. ”N-aș fi plecat niciodată. Dar acolo trebuie să fii un adevărat șacal”

Andrei Cezar 15.10.2021, 13:22
Cum se descurcă Leonard Doroftei, la doi ani de când a părăsit România. ”N-aș fi plecat niciodată. Dar acolo trebuie să fii un adevărat șacal”

Leonard Doroftei a părăsit România în 2019 și s-a mutat cu tot cu familie în Canada. Fostul campion mondial la box duce acum o viață liniștită și se ocupă de afaceri. Totodată își face timp și pentru pasiunea care i-a adus succesul și la care nu va renunța vreodată: boxul. ”Moșu” a vorbit deschis, într-un interviu realizat recent, despre cum se descurcă el și familia sa departe de țara căreia i-a oferit atâtea momente de glorie.

Leonard Doroftei, mesaj din Canada: ”Suntem foarte bine”

În 2019, Leonard Doroftei și familia sa s-au mutat în Canada, după mai multe piedici pe care statul român i le-a pus în privința afacerii sale. În prezent, fostul mare pugilist român duce o viață relaxată la mii de kilometri de România. Locuiește în Montreal și se ocupă cu afaceri în domeniul imobiliar.

E un domeniu în care am căutat să investesc. E destul de bine. Nu mă plâng”, a declarat fostul fostul boxer pentru Prosport.

Totodată, Leonard Doroftei s-a întors în sala de spor, însă nu ca pugilist, ci ca antrenor. El declară, la doi ani distanță de când a părăsit țara natală, că este”un om fericit”, mai ales că și familia lui este împlinită.

Fac exact ceea ce-mi place și asta contează cel mai mult. Pot să spun că sunt un om fericit. Am o familie minunată. Fiul meu, Alex, a terminat Facultatea de Fizică de la Măgurele. Pe perioada studiilor s-a întreținut singur în țară. Mi-a spus că nu are nevoie de niciun ajutor. Este un bun specialist și în computere. Adrian, băiatul cel mare, lucrează aici, la Montreal, în imobiliare. Câștigă foarte bine, iar Vanessa este încă la școală. Suntem o familie fericită, asta vă pot spune cu siguranță”, a precizat Doroftei.

Cum se descurca Leonard Doroftei, la doi ani de cand a parasit Romania. ”N-as fi plecat niciodata. Dar acolo trebuie sa fii un adevarat sacal”
Cum se descurca Leonard Doroftei, la doi ani de cand a parasit Romania. ”N-as fi plecat niciodata. Dar acolo trebuie sa fii un adevarat sacal”

”M-a durut când, la un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor”

”Moșu” spune că nu ar fi părăsit țara, însă piedicile pe care i le-au pus autoritățile l-au determinat să ia decizia radicală de a se muta în Canada.

N -aș fi plecat niciodată. Dar acolo trebuie să fii un adevărat șacal ca să răzbești. M-a durut când, la un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor. Și n-am cerut niciodată cuiva ceva. Dar pe banii tăi să fii văzut așa, e dureros.”, a mărturisit fostul campion modial la box.

Lui Leonard Doroftei îi este în continuare dor de țară. Și cum să nu-i fie când a lăsat în urmă o parte din sufletul său și prietenii vechi? Dar se consolează cu faptul că în Canada este înconjurat de români.

Eu cred că dacă dacă vin acum în țară, nu mai plec. Atât de mult îmi lipsesc oamenii de acolo. Atât de mult îi iubesc pe românii mei. Bine măcar că aici, în Canada, sunt înconjurat de români. Mă simt că acasă”, a adăugat el.

Cum își alungă statul român campionii

Problemele lui Leonard Doroftei cu autoritățile din Ploiești au început în 2017. El a fost înstiințat, la vremea respectivă, că trebuie să părăsească spațiul din centrul orașului, acolo unde avea PUB-ul în care a investit o mare parte dintre banii câștigați în cariera de sportiv.

Motivul? Clădirea unde se afla Pub-ul era clasată cu risc seismic ridicat. În acest context, „Moșu” a fost nevoit să își mute barul într-un spațiu de lângă stadionul „Ilie Oană”, însă profitul a scăzut dramatic. Astfel, Leonard Doroftei și familia sa au stabilit, în urma unui consiliu familial, că este timpul să se mute în Canada.

Am avut o şedinţă de familie. Eu am fost pentru Ploieşti, nevasta pentru Bucureşti, cei doi copii au fost pentru Montreal. Eu sper că sunt aici în vacanţă. Însă acum nu mai este vorba de mine sau de soţia mea, ci de viitorul copiilor mei. Cu ce pot eu să-i ajut pe mai departe?! Dacă mi-ai luat afacerea cu ce mai pot ajuta copiii mei mai departe?!”, declara Doroftei în 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe