Doi poliţişti din Suceava au parcat pe locul destinat persoanelor cu dizabilităţi. Ce s-a întâmplat apoi cu oamenii legii

Cristian Cojocaru 14.03.2021, 19:05
Doi poliţişti din Suceava au parcat pe locul destinat persoanelor cu dizabilităţi. Ce s-a întâmplat apoi cu oamenii legii

După ce au parcat pe locul destinat persoanelor cu dizabilități, doi poliţişti din Suceava au primit o amendă considerabilă. Echipajul fusese trimis la magazinul respectiv pentru a interveni în cazul unor persoane suspecte.

Doi poliţişti din Suceava au fost amendați după ce au parcat

Ieri dimineață, în parcarea unui magazin Kaufland din Suceava, doi polițiști iau fost chemați în scopul de a interveni în cazul unor persoane care abordau clienții magazinului. Echipajul format dintr-un polițist al Municipiului Suceava și un polițist local, au ajuns imediat la fața locului.

Cel care conducea autospeciala a parcat pe locul destinat persoanelor cu dizabilități. În urma parcării neregulamentare, cei doi polițiști au primit o amendă de 2.000 de lei. Agenții au invocat faptul că aveau o urgență cu privire la sesizarea care s-a făcut. Câțiva bătrâni au sesizat Poliția cu privire la câteva persoane care abordau într-un mod insistent persoanele care se aflau în fața magazinului.

În timp ce unul dintre agenți a rămas în mașină, cel de-al doilea agent a intrat în magazin pentru a face verificările necesare cu privire la sesizare. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, comisarul-șef Ionuț Epureanu a afirmat că după ce fotografia cu locul unde au parcat agenții a fost făcută public, cei de la Biroul Rutier Suceava s-au autosesizat și au aplicat amenda contravențională celor doi polițiști.

Polițiștii care au parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap au primit o amendă de 2.000 de lei
Polițiștii care au parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap au primit o amendă de 2.000 de lei

Jandarmii au mai aplicat patru amenzi unor polițiști

Amenda respectivă a fost acordată în baza Legii 448/2006 care face trimitere la protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, pedepsind ”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap”. Sancțiunea pentru comiterea contravenției este încadrată între 2.000 de lei și 10.000 de lei.

Luna trecută, alți patru polițiști au primit amenzi din partea Jandarmerie în urma participării la un protest. Cele patru amenzi au însumat 10.000 de lei și au fost date în baza nerespectării perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat pentru manifestare.

Potrivit Jandarmeriei, la fața locului au fost depistate patru persoane care au făcut uz de material pirotehnic atât în perimetrul spațiului special destinat cât și în afara acestuia. Astfel,  au fost întocmite acte de constatare pentru sesizarea organelor competente. Sute de polițiști au protestat atunci în fața Palatului Cotroceni, alături de sindicaliștii din sistemul de apărare și ordine publică, cu privire la decizia de înghețare a salariilor.

Urmăriți Impact.ro și pe