Doi polițiști din București și-au păstrat uniformele după pensionare și s-au îmbogățit din amenzi false. S-au lăcomit și au cerut și mită

Cristian Cojocaru, Adina Saleh 16.02.2021, 20:45
Doi polițiști din București și-au păstrat uniformele după pensionare și s-au îmbogățit din amenzi false. S-au lăcomit și au cerut și mită

Vremurile grele îi determină pe anumiți oameni să recurgă la fapte antisociale în scopul de a trage foloase materiale de pe urma victimelor lor. Este și cazul a doi polițiști din București care și-au păstrat uniformele pentru a întreprinde acțiuni ilicite.

Polițiști care au păstrat uniformele pentru a înșela cetățenii

Contrar conduitei care ar fi trebui să le intre în reflex din anii de carieră, doi polițiști au găsit o metodă inedită de a face mai mulți bani. Cei doi polițiști s-au pensionat în urmă cu ceva vreme. Aceștia s-au gândit însă păstreze uniforma de serviciu și să aplice amenzi cetățenilor pe contravenții inventate de către ”organele de poliție”.

Cei doi polițiști pensionați din București au fost suprinși în flagrant, în timp ce aplicau amenzile. În momentul în care au fost surpinși comițând delictul, cei doi se aflau într-o mașină cu numere ale Ministerul Afacerilor Interne false, potrivit Digi24. Potrivit sursei citate, este vorba despre doi bărbați care au făcut parte din cadrul MAI. Aceștia au hotărât să își exercite ocupația chiar și după pensionare.

Într-un mod ilegal, cei doi și-au păstrat uniformele de serviciul, purtându-le pe stradă. Ca să pară cât mai credibili, cei doi au folosit o mașină albă fără însemnele Poliției, dar care avea numere de înmatriculare ale MAI, false desigur. Anchetatorii sunt de părere că cei doi au furat plăcuțele de înmatriculare .

Este posibil ca cei doi polițiști pensionați să fi acordat sute de amenzi false
Este posibil ca cei doi polițiști pensionați să fi acordat sute de amenzi false

Cei doi polițiști sunt cercetați penal

Tot anchetatorii mai afirmă faptul că până în momentul de față, se cunoaște doar faptul că au dat amenzi. Numărul acestora este însă necunoscut, fiind posibil să fi acordat sute de astfel de amenzi false. În urma acestor amenzi ar fi putut strânge sume de zeci de mii de lei. Inculpații le cereau celor amendați să plătească amenzile pe loc.

Procurorii bănuiesc inclusiv că cei doi au cerut ”mită” pentru diverse contravenții. În momentul de față, cei doi ”polițiști” sunt cercetați într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uzurpare de calități oficiale dar și punerea în circulație sau conducerea unui autoturism cu numere false.

„Sunt efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autoturism cu numere false. Din datele existente la acest moment rezultă presupunerea rezonabilă că cei doi bărbaţi ar fi implicaţi în mai multe fapte similare”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.