Ialomița: Record absolut. 50 de dosare penale pentru un minor din Țăndărei. Cum a fost posibil așa ceva

Daniela Alexandru 08.02.2021, 14:53
Ialomița: Record absolut. 50 de dosare penale pentru un minor din Țăndărei. Cum a fost posibil așa ceva

50 de dosare penale pentru un minor din Țăndărei. Un băiat de 16 ani are la activ 50 de dosare penale în care este inculpat. Dosarele se află în diferite stadii procesuale, însă tragerea la răspundere penală a persoanelor sub 18 ani este greu de pus în practică, după cum spun reprezentanții poliției orașului Țăndărei. Se pare că este o practică des întâlnită în rândul infractorilor aceea de a-i obliga pe minori să comită faptele în locul lor pentru că nu pot fi trași la răspundere.

50 de dosare penale pentru un minor din Țăndărei

Faptul că legea favorizează infractorul nu este un lucru nou. Însă în cazul minorilor s-ar părea că legea este din ce în ce mai strâmbă. Presa locală ialomițeană scrie că un minor de 16 ani din Țăndărei este inculpat în 50 de dosare penale. Acestea se află pe rolul Judecătoriei Fetești, însă până acum minorul a scăpat de măsurile preventive.

Tragerea la răspundere penală a minorilor este foarte greu de realizat. Noi, ca organe, judiciare ne facem treaba, însă totul depinde de instanțe, susțin reprezentanții Poliției Orașului Țăndărei.

50 de dosare penale pentru un minor
50 de dosare penale pentru un minor din Tandarei

Minorul, inclus într-un program de reeducare și consiliere

Polițiștii și procurorii locali au probat activitatea infracțională a minorului în 50 de anchete. Toate au fost trimise în judecată. Procurorii au cerut măsuri preventive, însă, organele judiciare s-au lovit de rigorile legii în ceea ce-i privește pe minorii infractori. Cel mai mult a fost posibil ca minorul să fie inclus într-un program de reeducare și consiliere.

Tragerea la răspundere penală a minorilor este foarte greu de realizat… Noi, ca organe judiciare, ne facem treaba, însă totul depinde de instanțe! Noi, ca polițiști, tratăm toate cazurile cu respon­sabilitate, însă situația devine delicată în momentul în care te aștepți ca solicitării pe care o faci să i se dea curs, iar rezultatul să fie cu totul altul. Este mult de spus despre ceea ce se petrece dincolo de secția de Poliție. Noi ne facem treaba așa cum putem, pentru că este datoria noastră, a precizat comisar șef de poliție Marcel Alexe, șeful Poliției Orașului Țăndărei, pentru independentonline.ro.