Doi călugări din Franța au ars o antenă 5G. Explicația pe care au dat-o la Poliție

Ioana Bucur, Adrian Dumitru 22.09.2021, 21:16
Doi călugări din Franța au ars o antenă 5G. Explicația pe care au dat-o la Poliție

Subiectul teoriilor conspiraționiste a intrat și în vizorul oamenilor bisericii. Doi călugări din Franța au ars o antenă 5G și nu au avut niciun regret, nici măcar în momentul în care au fost prinși în fapt. Ce explicație au oferit oamenilor legii.

Doi călugări din Franța au declarat război antenelor 5G

Polițiștii dintr-o localitate mică și, în general, liniștită din sud-estul Franței au rămas fără cuvinte în momentul în care au descoperit cine era în spatele unor acte de vandalism ce ar fi putut avea consecințe periculoase.

Procurorii francezi au anunțat că doi călugări au fost prinși în timp ce dădeau foc unei antene 5G . Cei doi aparțineau unei mănăstiri din Beaujolais și au pornit, în toiul nopții, într-o misiune bizară: să distrugă o antenă ce aparține rețelei de telefonie mobilă 5G, în semn de protest față de presupusele riscuri pentru sănătate pe care le-ar prezenta acești piloni, notează thelocal.fr.

În noaptea următoare, au plecat într-un sat învecinat, unde era a doua și ultima lor țintă. Doar că acolo au fost prinși de polițiști chiar în momentul în care porneau focul.

Pagubele provocate de cei doi călugări din Franța nu au fost semnificative, au devzăluit procurorii pentru AFP, însă oamenii legii au decis ca ei să fie acuzați de „distrugere și tentativă de distrugere cu un dispozitiv incendiar”. 

Doi călugări din Franța au ars o antenă 5G

Explicația ciudată a celor doi și reacția mănăstirii

Fără să dea prea multe semne de regret, cei doi bărbați, oameni ai bisericii, și-au explicat gestul și în fața unui judecător de instrucție, susținând că tot ce au vrut să facă a fost să „avertizeze populația împotriva efectelor nocive ale 5G, a declarat pentru AFP procurorul orașului Villefranche, Laetitia Francart.

Antenele 5G au devenit, în ultimii ani, subiectul principal al mai multor teorii conspiraționiste. În ciuda faptului că operatorii de telecomunicații spun că tehnologia mobilă de mare viteză va putea oferi transferuri de date mult mai rapide, un pas uriaș înainte pentru numeroasele zone rurale din Franța care încă se luptă cu accesul lent și nesigur la internet, oamenii nu au primit cu brațele deschise noua tehnologie.

În mai multe zone din Franța, oamenii au protestat împotriva antenelor 5G, convinși că acestea le-ar pune în pericol sănătatea.

Mănăstirea de care aparțin cei doi călugări pare să le susțină inițiativa, ba chiar și modul în care și-au pus în aplicare misiunea.

„Undele sunt foarte dăunătoare pentru sănătate, iar ei au vrut să acționeze pentru bunăstarea umanității”, a declarat o purtătoare de cuvânt a călugărilor pentru ziarul regional Le Progres.

Aceasta a adăugat și că incendiul a fost „un act izolat și o eroare de tinerețe”, în condițiile în care călugării piromani au 39 și 40 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...