De tehnologia 5G nu se tem doar conspiraționiștii. Academia Română s-a alarmat și cere lămuriri despre impactul asupra sănătății publice

Stan Filon / 27.08.2020, 15:41
De tehnologia 5G nu se tem doar conspiraționiștii. Academia Română s-a alarmat și cere lămuriri despre impactul asupra sănătății publice

Cele mai luminate minți din România trag un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește tehnologia 5G și efectele sale asupra sănătății oamenilor! Academia Română a emis un comunicat în care își manifestă îngrijorarea legată de noua tehnologie și solicită detalii din partea autorităților.

Academia Română cere explicații în ceea ce privește tehnologia 5G

”Atragem atenția că expunerea populației la radiația de radiofrecvențe de mare putere în Europa și, implicit, în țara noastră este deja o temă de dezbatere în lumea științifică la nivel mondial. Astfel, oamenii de știință avertizează că viitoarele stații 5G vor genera câmpuri electromagnetice de cca 100 de ori mai puternice decât cele ale generațiilor deja în funcțiune, dezvoltând practic un ocean artificial de radiații milimetrice de înaltă frecvență (30-300 GHz), cu imens potențial de risc, pe termen mediu, asupra vieții”, menționează comunicatul Academiei Române.

Academia Română citează Organizația Mondială a Sănătății, care spune că în urma tehnologiei 5 G se formează un câmp electromagnetic produs de radiofrecvențe și că acesta poate fi cancerigen pentru oameni. Radiațiile milimetrice se absorb la nivelul pielii, în profunzime de cca 1-2 mm, precum și la nivelul păturii superficiale a corneei, iar efectele locale se pot transmite prin mecanisme moleculare în restul organismului.

Academia Română cere explicații în ceea ce privește tehnologia 5G
Academia Română cere explicații în ceea ce privește tehnologia 5G

”Câmp electromagnetic poate produce cancer”

”Alături de riscul de cancer, literatura de specialitate semnalează, între altele, efecte precum stresul celular, lezări ale mecanismelor genetice, deficit de memorie și probleme ale procesului de învățare, tulburări neurologice. Astfel, considerăm că, înainte de a introduce în funcțiune sistemul 5G, este absolut necesară o analiză științifică responsabilă, care să vizeze atât evaluarea riscurilor asupra sănătății oamenilor, cât și stabilirea standardelor de expunere maximă totală.

În acest context, readucem în atenție Rezoluția 1815 din 2011 a Consiliul Europei, care precizează că: „se iau toate măsurile rezonabile pentru a reduce expunerea la câmpuri electromagnetice, în special la radiofrecvențele din telefoanele mobile, în particular a copiilor și tinerilor ce par a fi expuși riscului de tumori ale capului“ și solicită menținerea la „cel mai scăzut nivel cu putință“ (principiul ALARA) în ceea ce privește timpul de expunere, distanța și ecranarea”, se mai precizează în comunicat.

Academia Română avertizează că implementarea tehnologiei 5G, fără o evaluare concretă a riscurilor și vulnerabilităților, poate avea grave consecințe asupra sănătății populației și poate genera prejudicii sensibil mai mari decât avantajele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI