Djokovic, eliminat de Zverev la Jocurile Olimpice. Ce i-a spus neamţul jucătorului din Serbia la fileu

Andrei Cezar, Alexandra Chiric 30.07.2021, 15:09
Djokovic, eliminat de Zverev la Jocurile Olimpice. Ce i-a spus neamţul jucătorului din Serbia la fileu

Supriză de proporții la turneul de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Numărul unu ATP, și totodată favoritul la câștigarea medaliei de aur, Novak Djokovic, a fost eliminat în semifinalele probei de simplu de germanul Alexander Zverev, scor 6-1, 3-6, 1-6. Înfrângerea este cu atât ai usturătoare pentru sârb, cu cât titlul olimpic era singurul care îi lipsea din palmares, având totoddată șansa să realizeze ”Golden Slam”.

La finalul meciului, Djokovic a fost impresionat de ce i-a transmis adversarul său la fileu.

Djokovic, eliminat de Zverev la Jocurile Olimpice

În partida de vineri, Nole a dominat clar primul set pe care și l-a adjudecat cu 6-1. În actul secund, sârbul în vârstă de 34 de ani a condus cu 3-2, după ce în ghemul cinci a reușit break-ul. Zveren, numărul cinci mondial, a făcut rebreak, după care a urmat o serie incredibilă de opt ghemuri la rând câștigate de tânărul tenismen de 24 de ani, care și-a adjudecat astfel cel de-al doilea set cu 6-3.

În cele din urmă, sportivul german a câștigat și ultimul set, impunându-se în fața liderului mondial cu 6-1.

În ultimul act, Djokovic a dat semne de sufocare pe teren, iar după unele mingi nici nu a mai alergat. La finalul confruntării, cei doi sportivi s-au întâlnit la fileu pentru a se felicita reciproc. Alexander Zverev i-a făcut o mărturisire impresionantă sârbului.

 „Ești unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. Îmi pare rău pentru asta (n.r. înfrângere)”, i-a spus Zverev lui Djokovic.

Sportivul din Serbia ratează astfel șansa de a realiza Golden Slam-ul, câştigarea celor patru titluri de Grand Slam şi a medaliei de aur la Jocurile Olimpice. Anul acesta, Nole a cucerit 3 din cele 4 turnee de Mare Slam: Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon.

Urmează US Open, ultimul turneu al anului, unde sârbul are trei tiluri. Dacă se va impune în SUA, Djokovic va realiza Marele Șlem: câștigarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam din circuit.

Djokovic, eliminat de Zverev la Jocurile Olimpice
Djokovic, eliminat de Zverev la Jocurile Olimpice

Djokovic se va lupta cu Carreno Busta pentru medalia de bronz

În finala de la Jocurile Olimpice, Zverev îl va întâlni pe rusul Karen Hacianov (25 ATP), care l-a învins în cealaltă semifinală disputată pe spaniolului Pablo Carreno Busta (12 ATP), cu 6-3, 6-3.

Novak Djokovic are din nou șansa să obțină o nouă medalie de bronz, după cea câștigată la Beijing, în 2008. El îl va întâlni pe Pablo Carreno Busta în finala mică.

Singura persoană din lumea tenisului care a reușit să facă Golden Slam a fost jucătoarea germană Steffi Graf, în 1988.

Anul acesta, Novak Djokovic a reușit o performanță uluitoare. După triumful din finala de la Roland Garros, în fața lui Stefanos Tsitsipas (6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4), sârbul a devenit singurul sportiv al sportului alb care a câștigat de cel puțin două ori la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam din circuit, în ultima jumătate de secol.

Djokovic are în vitrină două trofee de la Roland Garros, nouă trofee de la Australian Open, șase trofee de la Wimbledon și trei trofee de la US Open.

Urmăriți Impact.ro și pe