Trupa din România de care e îndrăgostit Novak Djokovic. Cuvintele în română pe care le știe câștigătorul de la Australian Open

Stan Filon 21.02.2021, 15:15
Trupa din România de care e îndrăgostit Novak Djokovic. Cuvintele în română pe care le știe câștigătorul de la Australian Open

Pare greu de crezut, dar marele tenismen Novak Djokovic este îndrăgostit de România! Numărul 1 WTA este legat de țara noastră de amintiri foarte plăcute, de la începutul carierei sale. Mai mult, acesta știe și o melodie a unei trupe românești, care i-a rămas întipărită în memorie de foarte mult timp. Duminică, a câștigat pentru a 9-a oară Australian Open, după ce l-a învins pe Daniil Medvedev, scor  7-5, 6-2, 6-2.

Novak Djokovic este îndrăgostit de melodia unei trupe românești

Numărul 1 mondial Novak Djokovic a acordat un interviu pentru digisport.ro în care a vorbit despre amintirile care îl leagă de România. Chiar la București a câștigat o partidă foarte importantă, împotriva lui Arnaud Clement, pe care l-a învins în cadrul turneului ATP București, unde a ajuns după ce a primit un wild-card. Era anul 2004.

“Este unul dintre momentele de care îmi aduc aminte cu multă plăcere. Prima victorie nu o uiți niciodată. Eram tânăr atunci, am fost eliminat de Ferrer, dar meciul cu Clement de la București rămâne unul special”, a mărturisit Novak Djokovic.

Novak Djokovic este indragostit de melodia unei trupe romanesti
Novak Djokovic este indragostit de melodia unei trupe romanesti

Are amintiri plăcute din România

Actualul număr 1 mondial a împărțit la începutul carierei aceeași cameră cu românul Victor Ioniță, fost jucător profesionist și actualmente antrenor al Soranei Cîrstea. Acesta l-a învățat pe croat și un cântec omânesc care i-a rămas întipărit în minte.

“M-a învățat câteva expresii în română, mi-amintesc că asculta în permanență un anumit cântec pe care îl spun fiecărui român pe care îl întâlnesc: “Nu mai ești cum te știu, sufletul tău e prea pustiu” (n.r. trupa Sistem) sau cam așa ceva. Nu e rău, nu-i așa? E un cântec vechi, dar pe vremea aceea era bun.

Am și vreo doi prieteni sârbi care trăiesc și muncesc în România. Este o țară foarte frumoasă, unde din păcate n-am mai mai ajuns de mulți ani, nici la București și nici în altă parte, dar de abia aștept să revin”, a spus Djokovic pentru Digi Sport.

Novak Djokovic mai are o amintire, însă destul de neplăcută. A plecat cu maina de la Belgrad, la București. Cu toate că s-a distrat copios în țara noastră, drumul însă l-a nemulțumit profund atunci pe croat.

Drumul cu mașina de la Belgrad, la București, de pomină

“Una dintre cele mai amuzante amintiri pe care le am se leagă de un drum cu mașina pe care l-am făcut de la Belgrad la București, în condițiile în care între cele două orașe este o distanță destul de lungă. La vremea respectivă nu mi s-a părut însă atât de distractiv, deoarece am vomitat de două-trei ori din cauză că prietenul meu care se afla la volan conducea foarte repede, iar eu avusesem parte la plecare de un mic dejun copios, mâncasem burek (n.r. plăcintă de carne specifică sârbilor și croaților). În combinație cu iaurt, nu este chiar cea mai bună opțiune, așa că nu-mi amintesc foarte bine călătoria spre București.

Aici țin însă minte că m-am simțit foarte bine. Am fost la câteva restaurante foarte bune, m-am plimbat pe jos, pe marginea râului (n.r. Dâmbovița), a fost foarte frumos.

Le mulțumesc tuturor celor care mă susțin, celor care urmăresc tenisul. Chiar mi-ar plăcea foarte mult să revin la București când voi putea. Din păcate, agenda mea este acum atât de încărcată încât nu reușesc să ajung nici măcar în țara mea prea des. Acum locuiesc la Monte Carlo, acolo mă antrenez, acolo trăiesc și de acolo călătoresc la diferite turnee. Sunt foarte ocupat, dar când va apărea o ocazie de a veni în România, nu o voi rata”, a mai spus Novak Djokovic pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe