Discursul de adio al lui Gerard Pique, printre lacrimi și emoții de nestăpânit. Dezvăluiri inedite la final de carieră: „Aceste șase luni au fost foarte grele”. VIDEO

Ioana Bucur 06.11.2022, 11:49
Discursul de adio al lui Gerard Pique, printre lacrimi și emoții de nestăpânit. Dezvăluiri inedite la final de carieră: „Aceste șase luni au fost foarte grele”. VIDEO

Sfârșit de eră la FC Barcelona. La final de carieră, după ultimul meci jucat, pe care echipa sa l-a și câștigat împotriva celor de la Almeria, Gerard Pique și-a ținut discursul de adio. Fotbalistul și-a anunțat retragerea, printre lacrimi și emoții uriașe, imposibil de ținut în frâu: „Aceste șase luni au fost foarte grele și cred că s-a văzut. Azi a fost o eliberare”.

Discursul de adio al lui Gerard Pique

Printre lacrimi și emoții uriașe, Gerard Pique și-a luat adio de la echipă și fani. Meciul pe care FC Barcelona l-a câștigat în fața celor de la Almeria, scor 2-0, în etapa 13 din LaLiga, a fost ultimul pentru celebrul jucător, care va rămâne în istoria clubului ca unul dintre cei mai buni apărători ai săi.

În vârstă de 35 de ani, Pique a intrat pe teren cu banderola de căpitan la braț. Coechipierii săi purtau tricouri pe care era imprimat numele său.

În minutul 84, când a fost înlocuit de Andreas Christensen, cei aproape 100.000 de oameni prezenți pe Camp Nou l-au ovaționat în picioare pe fundaș.

„Plec liniştit și fericit”

La finalul meciului, vizibil emoționat, Pique a vorbit despre cariera uimitoare pe care a avut-o, despre problemele pe care le-a avut de înfruntat în ultimele șase luni, mărturisind că poate spune că se retrage „liniștit și fericit”.

„A fost o zi grozavă. Este o bucurie să-mi iau rămas bun astfel. A existat o legătură cu oamenii din prima până în ultima zi. Până la urmă, cariera este de mulți ani, multe jocuri, am avut norocul să câștig destul, dar rămâi cu experiențele, prieteniile, nopțile de la Campionatul European, de la Cupa Mondială.

Titlurile sunt niște numere, metal, dar ceea ce rămâne sunt experiențele. Adevărul este că nu visasem la un sfârșit ca acesta. Nu mă gândeam niciodată să plec. Mereu m-am gândit ‘încă un an’. Lucrurile se întâmplă într-un fel. Mereu am fost foarte clar cu mine.

Aceste șase luni au fost foarte grele și cred că s-a văzut. Azi a fost o eliberare. Să pot juca de la început, în fața oamenilor, iau această amintire de neuitat cu mine. Viața merge înainte. Acum se deschid o mie de oportunități. Trebuie să mă organizez un pic. Cred că aceasta este casa mea. M-am născut aici și mă voi întoarce.

Era timpul să ne despărțim drumurile pentru o vreme. Ne vom întoarce cu mai multă putere. Bucurați-vă de viață cu familia, cu prietenii. După Osasuna, ​​voi pleca în vacanță să mă deconectez. La schimbare am simțit că îmi iau o greutate de pe umeri. Aceste ultime luni nu au fost deloc ușoare. Am rămas cu fericirea că am dat totul. Concurând și jucând am încercat mereu să dau totul. Zile mai bune sau mai proaste, dar am dat totul. Asta mă face să mă simt mândru. Plec liniştit și fericit” – Gerard Pique, conform Marca.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...