Gerard Pique părăsește Barcelona. Mesajul surprinzător prin care jucătorul și-a anunțat retragerea din fotbal. „Va fi ultimul meu meci pe Camp Nou”

Anca Manolica 04.11.2022, 11:24

Este știrea momentului în lumea fotbalului! Gerard Pique părăsește Barcelona, după 14 ani în care a îmbrăcat tricoul catalanilor. Vestea a căzut ca un trăsnet asupra fanilor din întreaga lume, cu atât mai mult cu cât legendarul fotbalist a anunțat că meciul de sâmbătă, 5 noiembrie, în LaLiga, va fi ultimul pe care îl va mai juca pe Camp Nou.

Anunț-șoc la Barcelona! Gerard Pique se retrage din fotbal

Într-un anunț care a uimit o lume întreagă, Gerard Piqué, în vârstă de 35 de ani, a declarat joi, 3 noiembrie că se retrage din fotbal. Într-un videoclip distribuit pe rețelele sociale, starul sportiv a spus că ultimul său meci ca jucător profesionist și ca membru al echipei de fotbal Barcelona va avea loc sâmbăta această, când clubul va juca împotriva echipei Almería pe stadionul Camp Nou din Barcelona.

După ce a petrecut 14 ani la prima echipă, bifând 615 meciuri în tricoul catalanilor, fostul partener de viață al Shakirei a spus că a sosit momentul să își ia adio de la sport. Deși avea contract până în 2024, Piqué a decis să se retragă din fotbal după un început de sezon ezitant, în care a petrecut multe meciuri pe bancă, ajungând să fie chiar și huiduit de fanii clubului.

Fundașul Barcelonei, de trei ori câștigător al Ligii Campionilor și de opt ori campion în LaLiga, a publicat un videoclip pe Twitter pentru a se adresa fanilor săi, în care a vorbit despre decizia neașteptată pe care a luat-o, dezvăluind că meciul de sâmbătă al lui FC Barcelona împotriva UD Almería va fi ultimul său meci din carieră.

„În ultimele săptămâni, luni, oamenii au vorbit despre mine. Până acum, nu am spus nimic, dar acum vreau să fiu eu cel care vorbește despre mine. La fel ca mulți dintre voi, am fost întotdeauna fan al Barcelonei. M-am născut într-o familie iubitoare de fotbal. De foarte mic, nu am vrut să devin fotbalist, ci să joc pentru Barca.

În ultima vreme, m-am gândit mult la acest copil. Dacă i s-ar fi spus că își va îndeplini toate visele – că va juca pentru Barca, că va câștiga toate trofeele posibile, că va fi campion european și mondial.

Că va juca cu cei mai buni jucători din istorie, că va deveni unul dintre căpitanii echipei. … Fotbalul mi-a oferit totul. Voi, fanii, mi-ați dat totul. Iar acum, când visele mele din copilărie s-au împlinit, vreau să vă spun că am decis că acum este momentul să pun capăt acestei călătorii.”, a spus Gerard Pique în înregistrarea video.

Gerard Pique se retrage din fotbal
Gerard Pique se retrage din fotbal

„Întotdeauna am spus că după Barcelona nu va mai exista nicio altă echipă și așa va fi!”

În vârstă de 35 de ani, sportivul a spus întotdeauna că nu a vrut să lase circumstanțele să dicteze dacă se va retrage sau nu, ci a vrut să fie el cel care să ia decizia. Astfel, iată că momentul a venit și, potrivit spuselor sale, de acum înainte va deveni un „fan obișnuit” al echipei.

„Voi deveni un fan obișnuit, voi susține echipa și voi transmite dragostea mea pentru club copiilor mei, așa cum familia mea a făcut cu mine. Și mă cunoașteți, mai devreme sau mai târziu mă voi întoarce. Ne vedem pe Camp Nou. Visca Barca, întotdeauna și pentru totdeauna”, a conchis starul catalanilor.

Gerard Piqué s-a alăturat echipei de cadeți a lui Barça în 1987, alături de Leo Messi, și a făcut parte din cea mai de succes echipă din istoria clubului de fotbal. În 2004, a părăsit temporar echipa pentru a juca la United Manchester, reîntorcându-se în 2008.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...