Directorul turneului de la Palermo, un nou mesaj pentru Simona Halep. Ce a putut să spună după ce sportiva a anunțat că se retrage din competiție

Directorul turneului de la Palermo, un nou mesaj pentru Simona Halep. Ce a putut să spună după ce sportiva a anunțat că se retrage din competiție

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la Palermo Ladies Open, atrăgând un val de critici din partea organizatorilor. După ce a criticat-o, directorul turneului are un nou mesaj pentru Simona Halep. Nimeni nu se aștepta la așa ceva!

Oliviero Palma are un nou mesaj pentru Simona Halep

Directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma, și-a ieșit din minți când a aflat de decizia Simonei Halep de a nu mai participa la turneul din Sicilia. Asta după ce organizatorii depuseseră eforturi colosale pentru a o convinge pe numărul 2 mondial să vină la Palermo Ladies Open, construindu-și toaată acțiunea de promovare a competiției în jurul marii noastre campioane. Simona Halep a declarat că se teme să călătorească acum în străinătate din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei.

După ce i-a criticat decizia, directorul turneului a revenit cu o nouă declarație, prin care parcă ar vrea să spună că nu-i pasă că Simona Halep nu va participa la Palermo Ladies Open. Un fel de „ne descurcăm și fără tine”. Oliviero Palma reiterează faptul că sportiva româncă nu avea motive întemeiate de a se retrage din competiție.

„A fost păcat că am pierdut-o pe Simona Halep. Scrisoarea pe care autoritățile sanitare locale i-au trimis-o ar fi trebuit să o convingă, dar n-a fost cazul. În orice caz, avem un tablou foarte bun și fără ea și vom avea un turneu istoric”, a spus Oliviero Palma, într-o declarație oferită agenției Reuters.

Oliviero Palma, directorul turneului de tenis de la Palermo

Valurile de retrageri au adus-o pe Sorana Cîrstea pe tabloul principal

Retragerea numărului 2 mondial din competiție a făcut ca Johanna Konta (locul 14 WTA) să devină principala favorită la Palermo ladies Open. Însă și această jucătoare și-a anunțat retragerea, iar alături de ea au mai declinat participarea rusoaicele Svetlana Kuzneţova, locul 32 WTA, Veronika Kudermetova, locul 40 WTA, şi letona Anastasija Sevastova (Letonia), locul 43 WTA.

Simona Halep era sportiva pentru care organizatorii s-au zbătut mult să o aducă la turneul din Sicilia. Retragerea sa, precum și a altor jucătoare, este acum în avantajul unei alte românce, Sorana Cîrstea (locul 75 WTA), care a intrat astfel pe tabloul principal, asta în timp ce Irina Begu (locul 81 WTA) a devenit prima rezervă, iar Patricia Ţig (locul 85 WTA), a treia.

Palermo Ladies Open, de categorie WTA International, este primul turneu oficial organizat după perioada de întrerupere din cauza pandemiei. Va începe sâmbătă, pe 1 august, cu meciurile din calificări, iar partidele de pe tabloul principal sunt programate de luni, 3 august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI