Motivul pentru care Simona Halep nu participă la US Open. O fostă mare campioană face dezvăluiri în premieră

Motivul pentru care Simona Halep nu participă la US Open. O fostă mare campioană face dezvăluiri în premieră

Simona Halep nu va participa la turnee importante în această vară, iar o fostă mare campioană lansează o ipoteză în privința motivelor care stau la baza acestor decizii.

Simona Halep nu merge nici la Palermo, nici la US Open

După ce și-a dat acceptul de a participa la Palermo Ladies Open, Simona Halep și-a anunțat retragerea, motivând teama de a călători cu avionul în această perioadă în care noul virus își face de cap. În plus, exista și riscul de a intra din nou în carantină, ceea ce nu ar fi fost deloc în favoarea jucătoarei românce. Mai mult decât atât, Simona Halep a anunțat că nu va participa la US Open, optând doar pentru celălalt turneu de Grand Slam, Roland Garros, programat în septembrie. Motivația ar fi fost distanța mică dintre cele două turnee, faptul că unul e în America iar altul în Europa, se desfășoară pe suprafețe diferite. E de notorietate faptul că Simona Halep preferă turneele pe zgură, suprafață pe care se joacă la Roland Garros.

De ce nu participă Simona Halep la US Open. Mary Pierce are răspunsul

Absența Simonei Halep de la US Open ascunde de fapt altceva, e de părere fosta mare jucătoare Mary Pierce. Americanca e de părere că Simonei Halep i-ar fi foarte greu în condițiile în care nu poate avea staff-ul lângă ea, din cauza noilor reguli impuse pe fondul pandemiei. Și asta i-ar crea sportivei noastre un disconfort mental. Sunt măsuri stricte la US Open, iar unul dintre ele prevede faptul că jucătoarele au voie să vină cu un staff restrâns. În plus, există restricții în privința libertății de mișcare, pe durata turneului sportivii au voie să iasă din hotel doar pentru a merge la antrenamente și meciuri.

„Este dificil să-i ceri să vină fără toată echipa. Oamenii nu se gândesc la acest lucru. Ok, vine, dar are nevoie de oamenii de încredere. Și ei sunt parte din succesul Simonei. Are un fizioterapeut în care are încredere. Dacă are o problemă cui se adresează?, a spus Mary Pierce la Tennis Channel.

US Open va începe pe 31 august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI